Barça

Acord total amb Roberto, i Dembélé, a l’agenda

Renovacions. Laporta confirma l’entesa amb el de Reus i només falta la signatura, i Mateu Alemany té cita imminent amb Sissoko, l’agent d’Ousmane

En un acte amb Luuk de Jong, Joan Laporta, Rafa Yuste i Mateu Alemany, no cal ser gaire intuïtiu per saber qui s’endurà la major quota de pantalla. En efecte, Laporta tenia ganes ahir de donar titulars. La presentació de De Jong va quedar diluïda per la quantitat de notícies esbombades a l’Auditori 1899. La primera i la més pròxima en el temps, la renovació de Sergi Roberto i la seva adequació salarial. Joan Laporta ja havia explicat dilluns a la nit que les converses amb Sergi Roberto en referència a la seva rebaixa salarial anaven per bon camí. El de Reus és l’únic dels quatre capitans que encara no ha signat el nou acord, però el president va confessar que el tema ja està del tot tancat: “Amb en Sergi Roberto està tot acordat. Només està pendent la signatura i acabar d’arreglar la documentació. Vull agrair-li, a ell, igual que als altres capitans, l’esforç fet. Com vaig dir l’altre dia, són uns herois del Barça.”

Sergi Roberto, que acaba contracte el 30 de juny del 2022, ampliarà el seu vincle amb el Barça fins al 2024, és a dir, dues temporades més.

El de Reus està fent un gran inici de curs, amb dos gols i una assistència en tres partits. Contra el Getafe es va fer una fissura a la zona de les costelles, però va participar sense problemes en el test contra l’AE Prat i estarà disponible contra el Bayern de Munic.

Novetats també en el cas Dembélé. El Barça fa temps que persegueix el futbolista perquè renovi –acaba contracte el 2022– i Mateu Alemany té marcada a l’agenda una reunió amb Sissoko, el seu agent, per abordar el tema: “Ousmane se sent estimat. S’ha canviat el dorsal i vol començar una nova etapa més engrescadora. A mi m’ha dit que té moltes ganes de tornar als terrenys de joc. És un jugador de gran qualitat. Estem encantats amb ell. Volem que expressi tot el seu talent aquí, en el Barça, i que tot el que ha passat anteriorment amb les lesions no es repeteixi.” El club és optimista. El jugador continua treballant actualment en la seva recuperació després de la lesió que es va fer amb França en l’Eurocopa.

Cas Collado

Més delicat és el futur imminent d’Àlex Collado. Mateu Alemany va explicar ahir que el Barça va donar la baixa federativa al jugador perquè ho tenia tot lligat amb el Sheffield, però la documentació del club anglès per marxar cedit allà no va arribar a temps i ara el jugador es troba legalment en terra de ningú. El club interpreta jurídicament que la baixa hauria de quedar anul·lada i que Collado podria tenir fitxa amb el Barça B o el primer equip, però LaLiga i la RFEF no ho interpreten igual, i si jurídicament no es dona la raó al Barça, l’única sortida del jugador per no tenir un any en blanc seria marxar a un mercat que encara estigués obert, com la lliga turca, per exemple. Ahir, Diego Rivas, secretari general de l’AFE, va explicar en el programa Què t’hi jugues?, de SER Catalunya, que el jugador es troba en “situació il·legal”. “Si et donen de baixa en un equip en una temporada, no et poden donar d’alta en aquell mateix club la mateixa temporada. Ara mateix el jugador no té llicència i no es pot tornar a donar d’alta l’antiga llicència, i la millor solució és buscar l’alternativa en altres mercats”, explica.

Laporta continua conciliador

Joan Laporta i Ronald Koeman continuen construint ponts de diàleg. Tots dos s’han esforçat públicament en els últims dies per rebaixar la tensió i millorar la seva relació. Ahir, nou capítol: “Tinc confiança màxima en l’entrenador. Ell té tot el poder en l’aspecte esportiu.” “Cadascú tenim la nostra manera de relacionar-nos. Jo sempre dono suport als meus entrenadors. Soc futboler i m’agrada donar la meva visió, però si en algun moment m’he excedit, li demano disculpes, i ell ja ho sap. Ronald ja sap quina imatge ha de donar el primer equip del Barça, perquè ha jugat en aquest club i coneix la casa, i ens entendrem. Estic còmode amb en Ronald i estic segur que això funcionarà bé.” Voluntat conciliadora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)