Barça

Alegries amb Ansu Fati

El davanter rep el vistiplau dels metges per tornar a jugar i ja podria tenir uns minuts en el partit contra el Cadis de dijous

A més a més, es va reunir amb el seu representant per parlar de la seva renovació

La derrota contra el Bayern de Munic va fer molt de mal. No per inesperada, perquè en el Barça des del primer a l’últim són conscients que ara per ara estan per sota del nivell dels grans d’Europa. El que potser ningú s’imaginava és que fos per una distància tan abismal. Ronald Koeman ha insistit que el seu equip competirà molt millor i pujarà un esglaó la seva competitivitat quan pugui recuperar tots els seus efectius, en especial Ansu Fati i Dembélé.

Doncs bé, el tècnic holandès està d’enhorabona, perquè el retorn de la jove perla del planter és imminent. Koeman ja havia manifestat més d’una vegada que la seva recuperació estava anant molt bé, però que encara li calia fer diversos entrenaments per anar agafant to físic per poder aguantar el ritme d’un partit. A més a més, no es vol córrer cap risc amb la reaparició d’Ansu Fati, perquè una recaiguda seria com una galleda d’aigua freda dins el club. Tant per al jugador, que seria el primer perjudicat i a qui ja li ha tocat viure més d’una lesió de gravetat malgrat la seva joventut, com per al cos tècnic i els dirigents i responsables de la direcció esportiva.

L’última paraula sobre el seu retorn tothom tenia clar que seria dels metges, i aquesta ja s’ha produït. En una trobada ahir a la ciutat esportiva, aquests van donar el vistiplau al seu retorn gradual a la competició. En la reunió hi eren els serveis mèdics del FC Barcelona, el doctor de la selecció portuguesa, José Carlos Noronha, que va ser qui va fer-li la tercera intervenció, i el fisioterapeuta Joaquín Juan, amb qui va fer els primers passos de la seva recuperació postoperatòria alternant alguns dies a Madrid i d’altres a Barcelona. Sergi Roberto, per exemple, també va estar a Madrid alguns dies recuperant-se.

Malgrat aquesta aprovació mèdica, dilluns contra el Granada no se l’espera entre els convocats de Ronald Koeman, que haurà de continuar comptant només amb Memphis Depay i Luuk de Jong com a davanters del primer equip. Per contra, sí que podria tenir alguns minuts contra el Cadis dijous, i continuar així contra el Llevant, per poder arribar als partits més exigents amb possibilitats de jugar ja més minuts. Cal recordar que després d’aquests tres partits de la setmana que ve, el calendari es complica, amb la visita al camp del Benfica en la Champions i després el duel de la lliga contra l’Atlético de Madrid, abans d’una altra aturada per seleccions. Sempre que, evidentment, no hi hagi cap petit contratemps, perquè la consigna és molt clara: zero risc i sense cap pressa amb una lesió al menisc que tants problemes li ha donat.

Cita amb Jorge Mendes.

L’altra bona notícia al voltant d’Ansu Fati és que la seva predisposició per renovar amb el Barça és absoluta. Tal com vam explicar en aquest diari ja fa uns dies, l’objectiu de la direcció esportiva és assegurar-se la continuïtat dels jugadors més joves de la plantilla, especialment Pedri i Ansu Fati. A Gavi tenen previst donar-li un premi per estar en dinàmica del primer equip.

Doncs bé, segons va informar la cadena Ser, Ansu Fati i la seva família van estar sopant amb Jorge Mendes, el seu agent, al restaurant Via Veneto de Barcelona. Allà el totpoderós representant portuguès els hauria informat de la greu situació econòmica del Barça i que seria un dels factors a tenir en compte a l’hora de negociar, però que el desig del club, com ja ha quedat demostrat, és fer d’Ansu Fati un dels jugadors emblema de l’entitat. El seu nou contracte, com el de la majoria dels joves, anirà creixent amb el pas dels anys i tenint en compte el rendiment. Ansu Fati, que aquesta temporada lluirà el 10 a la samarreta, va assegurar a Mendes que el seu desig és continuar en el Barça. Cap al final de l’àpat, segons aquesta informació, el director de futbol del Barça, Mateu Alemany, va passar pel restaurant a saludar-los. És un bon amic de Jorge Mendes des de ja fa uns anys, a més a més.

CALMA

El seu retorn als partits es farà sense cap mena de pressa i sense córrer cap risc

RENOVACIÓ

Ansu Fati ha comunicat al seu agent que la seva voluntat és firmar la continuïtat

Braithwaite estarà uns tres mesos de baixa

Martin Braithwaite ahir va ser intervingut amb èxit de la lesió femuropatel·lar al genoll esquerre. L’operació va anar a càrrec dels doctors Joan Carles Monllau i Jordi Puigdellívol, sota la supervisió dels serveis mèdics del FC Barcelona. En el comunicat del club blaugrana no s’especifica el temps de baixa, però aquest podria estar al voltant dels tres mesos, un fet que deixa força debilitada la davantera, perquè Agüero i Dembélé encara en tenen per un temps. El jugador danès havia estat titular en els tres primers partits de la temporada, després d’un estiu en què el seu nom va estar en totes les travesses per acabar marxant i permetre al club recuperar part de la inversió feta per ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)