Barça

Viure al dia

Koeman es manté en el càrrec en espera del que passi en els pròxims partits, però la majoria de la junta directiva ja té clar que cal un relleu a la banqueta

A Laporta li agrada Robert Martínez, que només vindria després de l’aturada de seleccions

Ronald Koeman no es va guanyar la seva continuïtat a la banqueta del Barça en el partit contra el Cadis, més aviat al contrari. La seva situació ja era complicada i l’empat només va fer que reafirmar als que no el volen que la millor solució és reemplaçar-lo per un altre tècnic, que sí que es vegi amb cor d’agafar aquesta plantilla i treure-li rendiment. Joan Laporta i Ronald Koeman, malgrat les diferències, van estar dialogant en el vol de tornada de l’equip ahir al matí procedent de Cadis. Va ser una mena de reunió improvisada en les altures en la qual el president va poder preguntar coses a l’entrenador sobre l’equip i aquest respondre-li sense intermediaris.

A la trobada també s’hi van afegir el vicepresident, Rafa Yuste, i el director de futbol, Mateu Alemany. En les seves mans recaurà la responsabilitat de fer fora l’holandès si en els pròxims partits l’equip no reacciona. Perquè la realitat és aquesta. El Barça viu al dia, pendent dels resultats de l’equip, que estan sent decebedors en aquest inici de campionat. Lògicament es va analitzar l’empat sense gols contra el Cadis, on el Barça va tornar a oferir una imatge molt pobra, sobretot en la primera meitat. Sense resultats i amb un joc tan limitat cada cop són menys els defensors de Koeman dins la junta directiva. Alguns continuen apostant per mantenir-lo en el càrrec fins a final de temporada, però aquestes veus s’estan quedant sense arguments tenint en compte la situació de l’equip. Són els que creuen que posar ara un altre entrenador és només un pegat i que el millor seria esperar al final de la temporada per iniciar un nou projecte amb un altre entrenador a la banqueta. És l’opció més conservadora dins l’equip directiu, i n’hi ha alguns que aposten per aquesta línia.

Laporta, però, no és d’aquests. No és cap secret que el president no està gens content amb com rutlla el Barça en aquests moments. Els resultats no són els esperats però tampoc el joc. Fins ara li havia fet confiança, però podria haver arribat al límit. Des del club ja fa dies que s’estan buscant alternatives per reemplaçar-lo i aquest fet podria passar just abans de l’aturada de seleccions; és a dir, després del partit contra l’Atlético de Madrid. Diumenge contra el Llevant i dimecres contra el Benfica en la Champions, Koeman s’asseurà segur a la banqueta. Presumiblement també contra els de Simeone. Però més enllà d’aquests partits és molt possible que ja hi hagi un nou inquilí a la banqueta.

El candidat preferit de Joan Laporta és Robert Martínez, actual seleccionador de Bèlgica. El tècnic de Balaguer ja fa temps que va sonar per al Barça i podria ser que aquesta ocasió fos la bona. Encara no hi ha negociacions obertes amb ell, però sí que sap per veus de gent del club que és una alternativa per reemplaçar Koeman i ell veu amb bons ulls agafar l’equip. Ara bé, això seria després d’acabar la Nations League amb el combinat belga, una competició que es disputa en la pròxims aturada per a seleccions, després del duel al Wanda Metropolitano. Jordi Cruyff, un dels membres de la direcció esportiva del Barça, manté molt bona relació amb Robert Martínez. La seva llibertat estaria al voltant dels 1,5 milions d’euros perquè l’objectiu de la federació de Bèlgica era que continués fins al mundial del 2022.

Un dels altres candidats és Xavi Hernández, ara a l’Al-Sadd i que ja va sonar a l’estiu perquè era l’opció del candidat Víctor Font perquè s’ocupés de la parcel·la esportiva. Malgrat que ja no té una clàusula escapatòria per venir al Barça, no hi hauria excessius problemes perquè el deixessin marxar si és el club català el que truca a la seva porta. El nom d’Òscar Garcia també va aparèixer com una de les opcions, però la realitat és que des del club sobretot es consideren les dues primeres, sent la de Robert Martínez la preferida del president. També hi ha directius, però, que consideren que el millor seria mantenir Koeman fins a final de temporada.

El tècnic holandès, però, està subjecte als resultats de l’equip i al joc. I aquests no són bons. Contra el Cadis es va firmar la tercera ensopegada consecutiva i la imatge de l’equip no va ser l’esperada. Koeman reclama paciència i confiança però aquesta sembla ser que s’ha acabat. Laporta ja té presa la decisió de reemplaçar-lo i estar esperant a tenir lligat el recanvi per anunciar-ho públicament. A Koeman, fins i tot, podria ser que no el salvés ni guanyar el Llevant, el Benfica i l’Atlético.

Discursos molt dispars

Més enllà dels resultats, el que és una evidència és que els discursos de l’entrenador amb els del president i els pesos pesants de l’equip són radicalment diferents. Mentre que Ronald Koeman considera que seria un èxit acabar entre els quatre primers tenint en compte el potencial de la plantilla, el president, Joan Laporta, no vol ni sentir a parlar de temporades de transició i tant Piqué com Sergi Roberto van assegurar després de l’empat contra el Cadis que l’objectiu era el títol. “No llueixo la samarreta del Barça per quedar segon o tercer. Vinc aquí a guanyar”, va dir Piqué. “Hem de posar-nos les piles. Aquí s’ha de guanyar la lliga. No em val quedar entre els quatre primers, som el Barça. Tenim una plantilla molt bona per guanyar-la”, va assenyalar Sergi Roberto.

XERRADA

Laporta i Koeman van estar parlant en el vol de tornada després de l’empat a Cadis

ROBERT MARTÍNEZ

Ja han contactat amb ell i es podria alliberar de la selecció de Bèlgica

Dos partits de sanció a Ronald Koeman

Ronald Koeman ha estat sancionat amb dos partits i no podrà seure a la banqueta del Camp Nou aquest diumenge contra el Llevant. Els serveis jurídics del club blaugrana estudiaran dilluns la possibilitat de recórrer contra la sanció perquè Koeman pugui seure a la banqueta del Wanda Metropolitano. No és aquesta l’única sanció del Barça després del partit contra el Cadis perquè el comitè de competició no va tenir en compte el recurs presentat perquè li fos retirada la segona targeta groga a Frenkie de Jong i el migcampista holandès no podrà estar disponible contra el Llevant. Un dels altres amonestats va ser Sergio Busquets. El FC Barcelona presentarà un altre recurs per apel·lar a la sanció acumulada d’una targeta que va rebre a les acaballes del partit per haver colpejat una segona pilota que va entrar al camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)