Barça

Bartomeu es desentén dels comptes que difamaven

Tribunals. L’expresident del FC Barcelona admet la contractació d’I3 Ventures a través de NiceStream i afirma que ho va fer en part pel referèndum de l’1 d’octubre i per la marxa de Neymar

L’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu va declarar ahir al matí davant del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona per la querella del fundador de Mediapro, Jaume Roures, per possibles calúmnies i injúries en relació amb el cas Barçagate. Bartomeu no es va allargar gaire en la seva declaració, uns deu minuts, i va reafirmar que desconeixia totalment els comptes que es dedicaven a difamar l’empresari, en especial el que es deia Jaume, un Film de Terror, o els altres que també es ficaven amb els jugadors, com ara Piqué, exjugadors com Xavi, o candidats com Laporta i Víctor Font, entre altres persones i entitats.

Per boca de Bartomeu va parlar el seu advocat, Josep Maria Fuster-Fabra, que va negar que l’expresident tingués coneixement d’aquests comptes difamatoris. “Ha contestat que ell en cap moment va encarregar la realització de cap tipus de compte relacionat amb ningú i que ell no va tenir coneixement dels tuits que apareixen reflectits en la querella.” Bartomeu sí que va reconèixer que va ser ell qui va contractar els serveis de l’empresa I3 Ventures a través de NiceStream, però va afirmar que, un cop feta la contractació, s’havia mantingut totalment al marge i que no havia mantingut cap mena de vincle amb Carlos Ibáñez, el propietari de l’empresa. L’expresident va explicar que havia contractat aquests serveis perquè volia saber què es deia del Barça en països llunyans, i el seu advocat va admetre que, en part, també es va fer per controlar què es deia a les xarxes sobre el club durant els mesos de més intensitat política i el referèndum de l’1 d’octubre, i per la marxa de Neymar del Barça, que tanta polèmica va generar.

Ahir també va declarar Jaume Masferrer, adjunt a la presidència de Josep Maria Bartomeu i la seva mà dreta en el club. Va negar que la creació de perfils i els missatges en xarxes socials formessin part de l’objecte del contracte i va assegurar que ell no havia ordenat cap contingut en cap piulada. Sí que va admetre que coneixia el compte Jaume, un Film de Terror, però va dir que les piulades no eren difamatòries perquè feien ús de l’hemeroteca de les notícies negatives sobre el fundador de Mediapro.

Demà és el dia per conèixer la ‘due diligence’

El CEO del Barça farà públics els detalls de la due diligence en una roda de premsa demà a les 12 del migdia. La compareixença és molt esperada perquè es podran conèixer algunes operacions que han portat el Barça a la situació econòmica actual i que afecten l’anterior junta directiva. D’altra banda, el FC Barcelona va convocar tots els seus empleats a una trobada al Palau Blaugrana amb motiu de la tornada presencial a les oficines després de més d’un any i mig de teletreball. Laporta els va voler agrair l’esforç fet durant tot aquest temps i Reverter va explicar les línies mestres del pla estratègic 2021-2026 que han de permetre al Barça recuperar-se.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)