Barça

Llum verd per fitxar a l’hivern

Un altre dels grans titulars que ens va deixar la compareixença de Ferran Reverter va ser que el Barça, malgrat aquest desolador escenari, sí que podrà fitxar en el pròxim mercat d’hivern. No tot són notícies negatives. El club té cert marge de maniobra per executar alguna operació en aquest sentit perquè després de la marxa de futbolistes com ara Leo Messi i Antoine Griezmann té ara uns 20 milions d’euros positius en el ‘fair-play’ financer. I això, sense comptar amb alguna possible sortida d’algun altre futbolista durant la pròxima finestra de mercat, que faria ampliar aquest marge: “Si cal, podrem fitxar en el mercat d’hivern, sí. El president i Mateu Alemany tenen clar que cal tenir el millor equip possible i treballarem perquè així sigui. Les renovacions de Pedri i Ansu Fati, per exemple, podem explicar que van per molt bon camí.” També la renovació d’Ousmane Dembélé és una altra de les operacions que el club anhela tancar aviat.

Preguntat per si el club estarà en disposició d’assumir el fitxatge d’algun crac en el mercat d’estiu, Reverter és optimista però diu que cal endreçar certes coses: “El Barça el primer que ha de fer són els deures. Si això ho fem bé, podrem fitxar. Complim amb el ‘fair-play’ financer ara i podrem fitxar grans jugadors la pròxima temporada”. “El Barça és un club resilient. El club sempre se n’ha sortit. Aquesta junta té un pla i els inversors ens l’han comprat. El Barça ha de continuar apostant per allò que l’ha fet gran: la Masia i l’estil Barça.”

L’Espai Barça: 1.500 milions

Un dels punts calents de l’assemblea de socis compromissaris del dia 17 serà l’Espai Barça. Ferran Reverter ja va advertir ahir que l’actual junta demanarà l’aprovació d’un pressupost de 1.500 milions d’euros per poder culminar el projecte. És a dir, més del doble dels 600 milions d’euros pressupostats en el 2016. “L’estadi no costarà menys de 800 o 900 milions d’euros. Després cal sumar-li el nou Palau, el Campus... El projecte estava mal dimensionat tant en temps com en import final”. “Parlaven de 600 milions d’euros en tot el conjunt i en els últims anys s’han construït 35 estadis a Europa amb un cost mitjà de 900 milions d’euros”. Sense anar més lluny, la reforma del nou Bernabéu ja ha costat 725 milions d’euros, 150 més del que havia pressupostat inicialment Florentino Pérez.

“L’Espai Barça és fonamental per al futur del club, però aquí també ens hem trobat sorpreses. El Camp Nou està en un estat precari, amb més de 900 patologies, 124 de caràcter urgent”. “Si el Procicat ens hagués deixat jugar l’any passat amb públic, no hauríem pogut obrir el Camp Nou”. El club ha invertit 1,8 milions d’euros a arreglar algunes d’aquestes patologies urgents.

A la ciutat esportiva, amb un cost inicial de 4 milions que van acabar sent 19 milions d’euros, també s’hi han detectat algunes mancances: “Hem hagut de canviar els camps 4, 5, 6, 7 i 9 perquè estaven en un estat lamentable i existia el risc de lesions.”

Bartomeu, pendent del ‘forensic’

Ferran Reverter va carregar amb duresa contra la gestió de l’anterior junta presidida per Josep Maria Bartomeu. L’actual CEO del club va qualificar la gestió dels anteriors mandataris de “nefasta”. I aquí la pregunta er clara: acció civil de responsabilitat, sí o no? Caldrà esperar per obtenir una resposta clara, perquè de moment el Barça no mourà fitxa fins que tingui a les seves mans els resultats del ‘forensic’ que el club ha encarregat. “Aquest és un exercici de transparència que poques vegades es veu en un club esportiu. Segurament molts de vosaltres heu pensat que ha tardat bastant a publicar-se, però té una explicació: ha costat trobar la documentació perquè ens faltava molta informació perquè s’esborraven molts correus electrònics de persones sortints al cap de noranta dies.” “Hem trobat una sèrie d’activitats on hem hagut d’aprofundir-hi. Hem ordenat un ‘forensic’ de l’Espai Barça, els contractes de jugadors i compres fetes. Aquest ‘forensic’ encara no l’hem acabat.” “Hem detectat indicis d’irregularitats, però fins que no acabem el ‘forensic’ no decidirem si passem això a un terreny legal.” “Els nostres serveis jurídics ens diran si hi ha delicte o no hi ha delicte”. “El ‘forensic’ se centra en l’Espai Barça, intermediaris i proveïdors. Estem treballant a fons. Deixem-los que treballin i no us preocupeu, que quan acabin us explicarem el que calgui.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)