Barça

Que es compleixi el tòpic

Debut. Sergi Barjuan s’estrena com a tècnic del primer equip en espera de l’arribada de Xavi Hernández amb el repte de guanyar i millorar el joc

El Barça rep avui l’Alavés al Camp Nou (21 h, Movistar LaLiga) després de dues derrotes consecutives –Rayo Vallecano i Real Madrid– que han acabat provocant la destitució de Ronald Koeman, que havia anat salvant punts de partit fins que Joan Laporta se’n va cansar després de la inesperada ensopegada a Vallecas. En espera que arribi Xavi Hernández, l’escollit per reemplaçar el tècnic holandès, qui avui dirigirà l’equip serà Sergi Barjuan, que fins ara era l’encarregat del filial blaugrana, i que ha estat l’aposta del president com a tècnic interí.

Lògicament, tothom espera que es compleixi un dels tòpics futbolístics més repetits, el d’“entrenador nou, victòria segura”, perquè això ajudaria a asserenar el club i l ’equip després d’uns dies molt moguts. Per sort, l’estrena de Sergi Barjuan es produirà al Camp Nou, on se suposa que rebrà l’escalf d’una afició que només vol que l’equip sigui capaç de capgirar aquest mal moment i començar a encadenar victòries. Barjuan es va definir com “un guanyador” i en els seus primers entrenaments ja s’han introduït alguns canvis, però caldrà veure si això es trasllada a la gespa del Camp Nou contra l’Alavés. El tècnic ha d’afrontar el duel amb moltíssimes baixes, les més importants les d’Ansu Fati, que està descartat perquè continua tenint molèsties al genoll, i Frenkie de Jong, que continua lesionat i que ja es va perdre el partit contra el Rayo. Qui sí que podria entrar en la llista és Ousmane Dembélé, que aquesta setmana s’ha entrenat sense problemes amb el grup i podria jugar uns minuts.

Tenint en compte aquestes absències, el primer onze que podria formar Sergi Barjuan és el següent: Ter Stegen a la porteria, amb Mingueza i Alba als laterals, Piqué i Eric Garcia a l’eix, un mig del camp totalment del planter amb Busquets de mig centre i als interiors Nico González i Gavi. Talent de la Masia. Amb el canvi a la banqueta tampoc es pot descartar l’opció de Riqui Puig, que amb Koeman vivia un autèntic ostracisme. Al davant, Memphis Depay i el Kun Agüero semblen indiscutibles, i l’altra plaça podria ser per a Coutinho, que va tornar a decebre contra el Rayo.

El brasiler, per cert, ha estat convocat de nou per la selecció del Brasil per disputar els dos partits classificatoris per al mundial de Qatar en la propera aturada del mes de novembre (contra Colòmbia i l’Argentina). Qui també té possibilitats d’ocupar la tercera plaça en l’atac és Yusuf Demir si Sergi Barjuan decideix apostar per un extrem pur per jugar per la banda. Tenint en compte les baixes, el tècnic va cridar per participar en l’entrenament d’ahir dos jugadors del filial, Abde i Álvaro Sanz, que podrien entrar en la convocatòria.

L’Alavés està en ratxa

Els bascos arriben al Camp Nou en un bon moment, després de dues victòries consecutives –contra l’Elx i el Cadis– i disposats a sumar-ne una altra aprofitant el clima enrarit que es viu a Barcelona. Com va dir el seu tècnic, Javi Calleja, venen a Barcelona “sense por i amb il·lusió” i convençuts de les seves possibilitats. L’Alavés està creixent gràcies a una millora defensiva i espera poder neutralitzar els davanters del Barça, que tampoc estan gaire inspirats de cara a gol.

SENSE ANSU

Barjuan ja el va descartar perquè les molèsties que tenia al genoll encara persisteixen

DEMBÉLÉ

Es va entrenar amb el grup i avui podria entrar en la llista de convocats
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)