Barça

Laporta: “Sé què opina Xavi de l’equip i què cal millorar”

El president admet que ha estat en contacte permanent amb Xavi els últims mesos i que han comentat per telèfon partits del Barça d’aquest curs, i que el club té “bons informes” sobre ell. A Kíev, Sergi serà l’entrenador

Joan Laporta, 18 i Sergi Barjuan, 8. Golejada del president. El Barça va presentar ahir al migdia a la sala de premsa de la ciutat esportiva Joan Gamper el nou entrenador interí del primer equip, però el gran nom propi de l’acte va ser el de Xavi Hernández. Laporta gairebé va monopolitzar la compareixença –a Sergi no se li va preguntar fins al vuitè torn de paraula i va ser Barça TV– i en la meitat de les seves intervencions va haver de respondre preguntes sobre el de Terrassa. Xavi dirigirà avui encara l’Al-Sadd contra l’Al-Ahli (18.30 h). El seu cos, en efecte, continua a Qatar, però el seu esperit és ja a Barcelona. L’espera el Camp Nou i l’espera Laporta.

“Sempre he dit que algun dia Xavi entrenarà el Barça. M’agradaria que fos en el meu mandat. Tinc una relació personal molt bona amb ell. Ja veurem com evoluciona tot.” “Ell està en un procés molt interessant com a entrenador. Tinc bones referències de persones que han seguit bé la seva trajectòria professional. Amb ell hi parlo a sovint. Tenim una relació d’amistat. Sé quina és la seva opinió sobre l’equip i les millores que caldria fer. Són converses entre dues persones que s’aprecien. La meva opinió de Xavi com a entrenador és molt bona”, va explicar el president.

Xavi ja va ser temptat per Bartomeu i Abidal en el seu dia, després de les destitucions de Valverde i Setién, i era l’escollit per asseure’s a la banqueta del Barça en el supòsit que Víctor Font hagués guanyat les eleccions. Ara també és l’home de Laporta. “Amb Xavi ja hi vaig parlar durant la campanya electoral i durant tot aquest temps també. No s’ha tallat la comunicació. Però sí que li vaig dir que havíem de donar confiança a Koeman perquè també és un mite d’aquest club. Li vam donar un marge per respecte a la seva figura.” “La relació amb Xavi no s’ha refredat en cap moment en tot aquest temps. Jo no el veia de mànager general. Ell sempre ha volgut ser l’entrenador del Barça i quan vaig assumir la presidència vam arribar a la conclusió que Koeman mereixia aquest marge de confiança.” “No he canviat mai el meu discurs en referència a Xavi. Els informes que tenim són molt bons. Jo no he seguit l’Al-Sadd. Però sí que hem comentat partits del Barça per telèfon amb ell”, confessa. Laporta diu que la relació amb Xavi sempre ha estat fantàstica, però el 28 de maig va dir que no era “una figura contrastada com a entrenador” i recentment també havia dit que estava “verd”. Ara, tots els camins porten a Xavi.

Laporta va admetre que el club havia valorat que fos Albert Capellas qui assumís les regnes del primer equip, però creu que Sergi està àmpliament capacitat per gestionar aquesta situació provisional mentre no arriba el nou entrenador: “El partit més important ara mateix és el de l’Alavés. No ens podem desenganxar de la lliga. Els nostres rivals també han fallat molt i la lliga està oberta i lluitarem per guanyar-la.” Dimarts a Kíev, en un partit clau per a les aspiracions del Barça en la Champions, serà Sergi qui s’asseurà a la banqueta, confirmat pel mateix Laporta.

Guardiola avala l’arribada de Xavi

El City de Pep Guardiola juga avui contra el Crystal Palace a l’Etihad (16 h, DAZN). El tècnic de Santpedor també ha valorat la possible arribada de Xavi a la banqueta del Camp Nou: “En Xavi és molt bo i li desitjo el millor si acaba sent el proper entrenador del Barça. Tant de bo l’equip pugui tornar a poc a poc on era.” “Ell està preparat per entrenar el Barça. Coneix l’entorn, que això és molt important, coneix el joc i té passió. Té més experiència que la que tenia jo quan vaig arribar a la banqueta del primer equip.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)