El protagonista

Ansu Fati

El 10 torna a decidir

Ansu Fati és com el rei Mides. Tot el que toca ho transforma en or. El Barça va tornar a fer un mal partit a Kíev. Futbol sense idees una nit més. Nou recital de pilotes penjades a l’àrea durant els noranta minuts i la que va aconseguir caçar Ansu va acabar a dins. L’únic futbolista capaç de veure porteria en un equip que li costa infinitat generar i marcar. És el Barça amb menys gol dels últims anys, però si Ansu està damunt la gespa tot és més senzill.

El 10 va ser baixa a Vallecas, l’equip va perdre i Koeman va acabar al carrer. El 10 va ser baixa contra l’Alavés i l’equip de deixar escapar dos punts més. Tornava Ansu ahir a l’equip inicial i el Barça va guanyar el primer partit lluny del Camp Nou en tota la temporada. La fórmula és fàcil: juga Ansu i el culer respira. Victòria importantíssima a Kíev que permet al Barça passar a dependre d’ell mateix per ser als vuitens de final de la Champions. Tot gràcies a un golàs d’Ansu. Mingueza va fer la centrada des de la dreta, Shaparenko va tocar la pilota però no amb prou força com per allunyar el perill, la pilota va quedar viva dins l’àrea i allà l’instint d’Ansu Fati va aparèixer per decidir el partit. El 10 del Barça va afusellar sense contemplacions un Bushchan que fins aleshores havia tingut poca feina. Gol i tres punts. És el tercer gol d’Ansu aquesta temporada 21/22 i també el tercer que marca a la Champions des que és jugador del primer equip. Els altres dos havien estat contra l’Inter de Milà al Giuseppe Meazza el 2019 (1-2) i contra el Ferencvaros la temporada passada al Camp Nou (5-1).

Abans del gol, Ansu ja havia estat protagonista en l’acció polèmica del partit. L’àrbitre romanès Ovidiu Hategan havia xiulat pena màxima a favor del Barça per una caiguda seva dins l’àrea, però l’italià Marco di Bello va convidar l’àrbitre principal a rectificar l’acció. Per sort, Ansu acabaria marcant set minuts després. El gol li va dedicar a el Kun Agüero. Va celebrar-lo amb un gest característic del Kun i al final del partit ho confirmava als micròfons de Movistar: “Li dedico el gol al Kun. Aquesta victòria és per ell i esperem que es recuperi bé i pugui estar de nou amb nosaltres”. “Sabíem que era un partit molt important. Físicament encara em costa una mica però volia jugar aquest partit”. “És una bona victòria perquè ara depenem de nosaltres mateixos. És el moment d’estar units”, explicava.