Barça

Més limitats en el mercat

Reforços. Amb el canvi de Ronald Koeman per Xavi a la banqueta, les possibilitats del Barça per gastar en el mercat d’hivern queden molt reduïdes i ja no són els 20 milions d’euros previstos

Si la sortida d’Antoine Griezmann va ser un bàlsam per a l’economia del FC Barcelona perquè els permetia alliberar-se d’una gran nòmina i tenir un coixí d’aproximadament 20 milions d’euros per gastar en el mercat d’hivern, el relleu a la banqueta ha suposat tot el contrari. El canvi de Ronald Koeman per Xavi Hernández deixa el marge per gastar del club blaugrana sota mínims. Encara no se sap la xifra exacta perquè tot depèn del fair play financer, però des de la direcció esportiva ja treballen plenament conscients que la quantitat disponible per si cal fitxar no seran, ni de bon tros, aquests 20 milions d’euros. Ara mateix en tenen molts menys.

El que també ha trastocat els plans dels responsables esportius blaugrana ha estat la lesió del Kun Agüero. En principi, no es comptava a incorporar un altre davanter perquè es confiava en el retorn de l’argentí, el d’Ansu Fati i també en Dembélé. Ara, però, caldrà fer un replantejament perquè, com a mínim, Agüero estarà sis mesos fora i Braithwaite també en té per temps. La idea inicial de la direcció esportiva era portar un migcampista amb físic perquè el centre del camp era una zona on no hi havia gaires efectius. Ara bé, la irrupció de Gavi i de Nico ho ha canviat tot. Portar aquest migcampista ja no és tan urgent, encara que no està descartat en cap cas. Però caldrà asseure’s amb el nou entrenador per veure quines necessitats té i si creu que cal fer un esforç per millorar la plantilla en el mercat d’hivern. Tenint en compte que amb la liquidació de Ronald Koeman i l’arribada de Xavi Hernández i membres del seu cos tècnic la capacitat de maniobra del Barça queda limitada, i el club assegura que, si es fitxa, caldrà escollir molt bé en quina posició s’ha de fitxar perquè portar un altre migcampista i un davanter per reemplaçar el Kun Agüero és impossible. Només seria viable si hi hagués alguna sortida, i no de qualsevol. El club blaugrana treballarà perquè en aquest mercat d’hivern puguin abandonar el club Luuk de Jong –que va ser una petició de Koeman i que amb Sergi Barjuan no ha jugat i tampoc jugaria amb Xavi– i també Samuel Umtiti, que malgrat que Laporta considera que és recuperable, no està tenint minuts; ni en va tenir en els últims partits amb Koeman ni tampoc en els dos que ha dirigit Barjuan, que a Kíev va confiar abans en Lenglet. Alliberar-se de la fitxa d’Umtiti seria bo per al club. Qui sí que no marxarà és Coutinho. És impossible.

SORTIDES

S’intentarà que marxin Luuk de Jong i Umtiti, però Coutinho és impossible
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)