Barça

Exigència des del minut 1

Xavi Hernández agafa els comandaments de la nau i dirigeix el seu primer entrenament a la ciutat esportiva, sense els internacionals

El tècnic demana a la plantilla compromís i professionalitat

Exigència màxima i èxit. Tres paraules que encara ressonen avui al Camp Nou. Les va verbalitzar Xavi Hernández davant els 9.422 culers presents en la seva presentació oficial com a nou entrenador del Barça. Totes tres contenen la x de Xavi. Té clara la recepta: treball, compromís, dedicació i esforç. El talent individual ja és una cosa que es pressuposa en una plantilla com la del Barça, però la resta de valors cal cultivar-los dia a dia i el de Terrassa sap que són primordials per tornar a veure un Barça guanyador. Xavi arriba amb les idees clares.

El seu nou Barça ja roda. Ahir va ser el seu primer dia a l’oficina. Xavi va arribar aviat a la ciutat esportiva. A les 8.35 h feia acte de presència amb el seu vehicle privat. Eric Garcia, Iñaki Peña i Pedri van ser dels més matiners. El tècnic va citar tota la plantilla dues hores abans de l’entrenament. A les 9 h tots els futbolistes ja eren a les instal·lacions. Primera presa de contacte entre Xavi i el grup. Tot molt distès. El de Terrassa va saludar un per un tots els futbolistes. Abraçades i bon ambient. Xavi es va retrobar amb vells companys com ara Sergi Roberto i Gerard Piqué, es va presentar als joves i es va abraçar amb Ousmane Dembélé, del qual espera moltes coses una vegada reaparegui de la seva última lesió. Considera bàsica la seva renovació, com ja va deixar clar a Laporta dilluns. El francès, en el seu primer contacte amb Xavi, es va mostrar agraït per les paraules del seu nou tècnic, que creu que pot arribar a ser el millor futbolista en la seva posició. Abans de saltar a la gespa, Xavi va fer la primera xerrada a la plantilla. Missatge clar: compromís. Arriba disposat a liderar el nou projecte amb fermesa i sap que part de l’èxit depèn de remar tots junts en una única direcció. Xavi va voler transmetre un missatge de positivisme, conscient que la plantilla està afectada després del que va passar a Balaídos en l’últim partit de lliga, en què l’equip va llençar a les escombraries un 0-3 a favor i va acabar deixant escapar dos punts en el minut 96. Han estat uns primers mesos complicats amb Ronald Koeman, en què les coses no han sortit com s’esperaven i ara cal estar més units que mai. Aire fresc.

El president, Joan Laporta, i el vicepresident Rafa Yuste van ser presents en aquest primer dia de feina. També el director de futbol, Mateu Alemany; el director de l’àrea internacional, Jordi Cruyff, i el responsable de la secretaria tècnica, Ramon Planes.

Fins d’aquí a uns dies Xavi no podrà disposar de tota la plantilla. L’aturada de la lliga pels compromisos de seleccions permetrà tant a ell com al seu staff situar-se amb calma abans que arribi el debut contra l’Espanyol en el derbi (dia 20), però per contra Xavi haurà d’esperar encara per viure el primer cara a cara amb bona part dels futbolistes. Són molts els jugadors que aquests dies es juguen la classificació per al mundial de Qatar –la trobada amb dos amics com Busquets i Jordi Alba, per exemple, queda pendent fins després dels dos partits contra Grècia i Suècia–. Ahir, de fet, Xavi només va poder treballar amb sis futbolistes del primer equip: Neto –ja recuperat del procés febril–, Iñaki Peña, Mingueza, Umtiti, Riqui Puig i Luuk de Jong. Va saludar tots els lesionats (Piqué, Eric, Nico, Sergi Roberto, Braithwaite, Pedri, Dembélé, Dest i Ansu Fati) i va citar set futbolistes del filial: Ilias Akhomach i Jutglà –dos dels golejadors en el partit de dissabte contra el Sevilla Atlético (4-0) i que Xavi va veure en directe al Johan Cruyff–, Comas, Mika Mármol, Antonio Aranda, i Abde i Álvaro Sanz, els dos futbolistes del B que ja havien estat habituals amb Sergi Barjuan els últimes dies.

Nous hàbits

Xavi té clar que se’l compararà inevitablement amb Pep Guardiola. Ja va assumir comparacions al seu dia com a jugador i ara també n’hi haurà com a entrenador. Ell vol fer el seu camí. Té clar el llibre d’estil. Hi haurà multes per a aquells que se saltin el codi intern del vestidor. Exigirà màxima puntualitat en els entrenaments. Res d’arribar amb el temps just com fins ara. Els jugadors estaran citats una hora i mitja abans. Vol que la plantilla faci àpats junts, sobretot l’esmorzar. Per ara, en aquesta primera setmana d’entrenaments no hi haurà dobles sessions. L’equip es va entrenar ahir i hi tornarà avui i demà (11 h). El cap de setmana donarà descans a la plantilla. Xavi marca el ritme.

PRIMER CONTACTE

Acompanyat per Laporta, Xavi va saludar un per un tot el grup, lesionats inclosos

POSITIVITAT

Dins del vestidor Xavi va animar els jugadors després del desencís de Balaídos

PUNTUALITAT

Xavi va arribar a la ciutat esportiva a les 8.35 h. Eric, Pedri i Iñaki Peña, els més matiners

Font: “Que Xavi comenci a mig curs és una complicació afegida”

Coincidint amb el primer dia de feina de Xavi Hernández com a nou entrenador del Barça, l’ex candidat a les eleccions del FC Barcelona, Víctor Font, va parlar a El Món a Rac1 i va dir que abans dels comicis va proposar-li a Laporta anar junts en una mateixa candidatura però que l’actual president ho va refusar. “Vaig plantejar a Laporta liderar el projecte que teníem amb ell de president. No va prosperar”. Font es va mostrar crític per la falta d’un full de ruta clara segons ell: “Amb el temps, ens adonem que els powerpoints malament del tot tampoc anaven perquè hauríem tingut un pla...”. Diu que el fitxatge de Xavi arriba tard: “Ens hem de felicitar perquè Xavi estigui al capdavant del projecte. però que comenci a mitjans de temporada és una complicació afegida”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)