Barça

Xavi Hernández

Entrenador del Barça

“Tenim urgències en la classificació i no es pot fallar”

Xavi Hernández debutarà avui com a entrenador del primer equip del Barça en el derbi contra l’Espanyol. Millor estrena no podia tenir. En un partit especial que en les últimes temporades –tret de la passada perquè l’Espanyol estava a segona– havia quedat una mica descafeïnat per la gran diferència de nivell entre tots dos equips, però que en aquesta arriba amb tots dos molt més igualats. “El tema anímic l’hem de controlar. És un derbi i hi haurà molta tensió i nervis. Ja he dit als jugadors que han de competir i hem de controlar totes les situacions del joc. Són molts detalls, però tenim molta il·lusió per començar bé”, va comentar Xavi, que amb prou feines ha pogut treballar amb el gruix de la plantilla per culpa de les seleccions.

Però no hi ha excuses que valguin perquè la situació és la que és i l’equip no es pot permetre més ensopegades. “Tenim urgències en la classificació i no es pot fallar. Estem reiniciant un projecte amb tota la il·lusió del món. Intentarem que es vegi la nostra idea de joc per guanyar”, va admetre Xavi, que espera que el seu equip ja pugui ensenyar algunes coses que s’han treballat. “El que volem és jugar bé, tenir la pilota, tenir ocasions, no especular i pressionar alt, i creiem que així és més fàcil arribar al resultat.” Xavi, de moment, ha trobat molta predisposició en els seus jugadors i es va mostrar sorprès amb el “talent” que hi ha en l’equip. Sobre les normes de conducta, va recalcar que no li ha calgut fer de “sergent” i ha insistit que quan aquestes han existit “les coses han anat bé”. El tècnic espera no fallar per mantenir el “positivisme” que es viu en el club aquests dies, però ha advertit de l’Espanyol: “És un molt bon equip. Molt ben treballat. Defensen bé i són solidaris. En estratègia han marcat molts gols i tenen poder aeri. Serà difícil”, va assenyalar.

Xavi va explicar que aquesta setmana han estat “molt pesats” fent xerrades individuals amb els futbolistes per tal de transmetre’ls la seva idea de joc, però no sap encara quan es podran començar a veure els fruits de la seva feina, tot i que espera que en el derbi alguna cosa ja es pugui notar. Confiarà en els joves del planter perquè “quan les coses van malament estiren el carro”, però el que vol és que tots els jugadors siguin una pinya.

Diversos noms propis van sortir en la seva primera roda de premsa. El de Gavi en va ser un. Xavi en va elogiar la polivalència i qualitat, i avui podria mantenir-se a l’extrem. També el de Coutinho, de qui espera que recuperi “la confiança”. “El Philippe tindrà oportunitats segur, perquè és un futbolista que m’agrada personalment. El talent el té, però l’hem de recuperar anímicament. Si tot va bé, tindrà minuts.” De Memphis i De Jong, n’espera molt perquè els considera dos jugadors “molt importants”. Finalment va fer una crida a l’afició per omplir el Camp Nou. “Som el Barça i hem d’estar units. Si hi estan tan abocats com el dia de la meva presentació, ja em val.”

EL PARTIT

“El tema anímic l’hem de controlar. És un derbi, i hi haurà tensió i nervis”

L’OBJECTIU

“El que volem és jugar bé, tenir la pilota, ocasions, no especular i pressionar alt”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)