Barça

Xoc d’il·lusions

El Barça necessita guanyar el derbi en el debut de Xavi per mantenir encesa la flama de la il·lusió i l’Espanyol té al davant una gran oportunitat de vèncer al Camp Nou

Torna el derbi després del parèntesi de la temporada passada a causa del descens de l’Espanyol a segona divisió. I ho fa en unes circumstàncies especials, pràcticament inèdites en els últims anys. Aquest primer duel entre el Barça i l’Espanyol serà un xoc d’il·lusions per als dos equips però per motius ben diferents. La situació dels blaugrana en la lliga no ha millorat i continua sent límit. Els equips capdavanters cada cop s’allunyen més i la reacció del Barça ha de ser immediata. Malgrat tot, aquestes últimes setmanes ha semblat que a Can Barça regnés la calma. Que per uns moments desaparegués del mapa la trista situació de l’equip. Ambient d’optimisme i il·lusió, fins i tot un cert punt d’eufòria i tot.

I aquest efecte s’ha instal·lat pel relleu a la banqueta de Koeman per Xavi i amb la incorporació de Dani Alves, que no podrà jugar fins al gener. Aquests dos moviments han estat suficients per canviar l’estat d’ànim del club i de l’equip, que, això sí, ara haurà de ser ratificat amb resultats. Perquè aquest suflé es desinflarà si l’equip avui no es capaç d’imposar-se en el derbi contra l’Espanyol al Camp Nou. El duel serà el debut de Xavi a la banqueta, un home que sap perfectament què és un derbi perquè en va jugar 36 i només en va perdre 2. I va fer 6 gols. Ha tingut poc temps per treballar, però com explicava ahir a la sala de premsa s’ha arribat a posar “pesat” intentant inculcar als jugadors la seva idea i la importància de no fallar en el duel d’avui.

En el bàndol blanc-i-blau, el moment també és d’il·lusió. Però la seva és molt més tangible. L’equip de Vicente Moreno passa per un molt bon moment de joc i de resultats i creu que està davant d’una magnífica oportunitat de vèncer al Camp Nou, on no ho fa des de la temporada 2008/09. A més a més, l’Espanyol està empatat a punts amb el Barça, 17, i somia deixar-los enrere en la classificació. Els blanc-i-blaus són un equip molt ben treballat pel seu entrenador, que està guanyant consistència –avui sortirà amb trivot– i que al davant disposa d’un jugador determinant com és Raúl de Tomás, que ja ha fet set gols en la lliga.

Xavi, per la seva banda, continua tenint moltes baixes malgrat que recupera alguns efectius. Però en atac, dues de les seves millors peces, Ansu Fati i Dembélé, estan lesionades. Va avançar que podria haver-hi alguna sorpresa en l’onze i aquesta possiblement arribarà al davant, on podria donar la titularitat a Ez Abde. Xavi té molt clar que jugar amb extrems és irrenunciable i a l’altra banda hi haurà Gavi amb Memphis Depay en punta d’atac. Al mig del camp, Busquets farà de mig centre i els interiors seran per a Frenkie de Jong i Nico González. A la defensa, la banda dreta se la disputaran Sergi Roberto i Mingueza, perquè Dest encara no està del tot recuperat de la lumbàlgia mentre que l’eix serà per a Piqué i Eric Garcia, i Alba a l’esquerra.

Del que ningú té cap dubte és que el derbi serà intens, com tots, amb nervis i esperem que amb bon futbol. Qui guanyi en sortirà molt reforçat.

XAVI I L’ONZE

Vol jugar amb extrems oberts i Ez Abde podria sortir de titular a la banda esquerra

ESPANYOL

Sortirà amb un ‘trivot’ al mig del camp i confiarà en els gols de Raúl de Tomás
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)