Barça

Guanyar o guanyar

Avui, en el segon partit de Xavi a la banqueta, el Barça ja té un partit a cara o creu contra el Benfica

El tècnic blaugrana no va descartar que torni Dembélé

El Barça tenia prohibit fallar en els dos partits contra el Dinamo de Kíev i no ho va fer. Van ser dues victòries ajustades, al Camp Nou per 1-0 amb gol de Gerard Piqué i a Ucraïna amb el mateix resultat però amb gol salvador de l’ara lesionat Ansu Fati. Aquests sis punts són els que permeten a l’equip blaugrana que avui pugui segellar la classificació per als vuitens de final, també a casa, en el partit contra el Benfica (21 h). Per al Barça és una final. Un altre partit a cara o creu. Una derrota complicaria molt el futur en la Champions i això sí que seria un cop duríssim per a l’equip i per al club perquè afectaria tant la vessant esportiva com l’econòmica, i la seva reputació.

Si en les victòries contra el Dinamo a la banqueta s’hi van asseure Koeman i Sergi Barjuan, la pressió avui recaurà en Xavi Hernández, que en tot just el seu segon partit com a tècnic ja es troba amb l’obligació de guanyar. No té marge d’error. Ja li va bé, al tècnic terrassenc, que des que va arribar no para d’insistir que en el Barça no serveix ni l’empat, i encara menys la derrota, i que la victòria és l’únic camí transitable. Es va poder estrenar amb un triomf per la mínima en el derbi i, sobretot en el primer temps, es van poder veure algunes millores a l’equip, com ara la recuperació dels extrems per obrir el camp, més moviment en els interiors i una pressió més alta i més continuada. Va ser una bona declaració d’intencions que en la segona meitat no va acabar de tenir continuïtat. Avui contra el Benfica l’equip no es pot permetre concedir tantes ocasions perquè si alguna cosa té la Champions és que no sol perdonar les errades i et castiga. Ja en el partit a Lisboa, el 3-0 va ser força enganyós.

Xavi no podrà disposar ni d’Ilias, sancionat, ni d’Abde, que no està inscrit, així que haurà de renunciar a extrems purs i tornar a confiar en Gavi obrint el camp per l’esquerra i a la dreta situar-hi Coutinho. També té l’opció de Demir, tot i que fa molt temps que no juga. La millor notícia, però, seria poder tenir Dembélé a la banqueta com a possible revulsiu. Ahir Xavi no el va descartar. També va assegurar que tots els que van acabar el derbi amb molèsties –Busquets, Nico i Mingueza– podran jugar sense problemes. Sergi Roberto és baixa perquè continua tenint molèsties al quàdriceps de la cuixa dreta.

El temps previst a Barcelona no és el més propici per anar al Camp Nou perquè s’esperen ruixats i fred, però tant Xavi com Alba van voler fer una crida a l’afició perquè els ajudi en la final d’avui contra el Benfica. El partit no serà fàcil i la pressió de la necessitat de guanyar pot influir en els jugadors.

El Benfica ja va demostrar en el partit a Lisboa que pot fer mal al Barça amb la seva velocitat en atac –Darwin Nuñez va fer anar de corcoll els centrals– i que la seva pressió pot incomodar. Per això, caldrà tenir el domini del joc i saber-se defensar amb la pilota, com va remarcar Xavi. El Barça no pot especular i haurà d’anar a l’atac i intentar fer el màxim de gols. Avui només val la victòria. És a cara o creu.

Jorge Jesus: “Amb Xavi, tenen un ambient favorable”

El tècnic del Benfica va reconèixer que el canvi a la banqueta ha afavorit el Barça: “Amb Xavi, tenen un ambient favorable i això fa que els jugadors agafin més confiança.” Grimaldo també es va expressar en termes similars: “Xavi ha donat una nova vida al Barça.” Jorge Jesus va assegurar que el partit d’avui al Camp Nou era “una final” per als dos equips i va defensar la trajectòria del seu equip en la Champions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)