Barça

El gol, en hibernació

Amb Ansu a la nevera fins al 2022, i sense Memphis, Xavi haurà de buscar solucions d’emergència contra l’Osasuna, l’Elx i el Sevilla

El gran dilema és apostar per Luuk, centrar Dembélé o jugar sense una referència clara

Mino Raiola continua amb el ventilador engegat. L’agent d’Erling Haaland, en una entrevista concedida a Sport1, ha explicat en les últimes hores que el gegant noruec deixarà Dortmund a l’estiu i que el seu pròxim destí serà Barcelona, Madrid, Manchester o bé Munic. Raiola situa Haaland només en quatre clubs possibles: el Barça, el Real Madrid, el City o el Bayern. L’amistat Laporta-Raiola suma, però l’elevat cost de l’operació resta. I resta molt, perquè la situació econòmica del Barça és molt més delicada que la dels altres aspirants.

Sigui com sigui, la realitat del Barça no passa ara per Haaland. La realitat de l’equip passa per la necessitat d’aixecar el cap després de l’eliminació de la Champions. Més de dues dècades després, el Barça no serà en el sorteig dels vuitens de final de la Champions, i en la lliga l’equip viu a 16 punts del líder. L’última derrota, contra el Betis, també va fer mal, i a l’equip no li queda més remei que acabar l’any com pugui. L’Osasuna, l’Elx i el partit ajornat contra el Sevilla esperen el Barça en aquesta recta final del 2021 i en cap d’aquests tres partits hi haurà Ansu Fati. A Ansu, igual que a Pedri, Xavi no l’espera fins al 2022.

Després de no arribar a temps per a la final de Munic contra el Bayern, ara la idea de Xavi ha variat una mica. S’havia especulat amb la possibilitat que Ansu es forcés contra l’equip de Nagelsmann, però això finalment es va descartar i ara la idea és apostar per la prudència extrema. No es forçarà el seu retorn aquest mes de desembre. S’ha consensuat entre el jugador i el cos tècnic. L’objectiu d’Ansu és reaparèixer el dia 2 de gener contra el Mallorca.

Ansu es va lesionar a Balaídos el 6 de novembre, en l’últim acte de servei de Sergi Barjuan. No ha pogut jugar ni un minut encara amb Xavi Hernández. La seva absència és un forat enorme en atac, però ara la baixa de Memphis encara fa el forat més gros. El neerlandès podria estar ara un mes de baixa pels problemes als isquiotibials. Tenint en compte que ha marcat vuit gols en la lliga i que el segon màxim golejador de l’equip és Ansu, amb tres gols (més un altre gol en la Champions), Xavi tindrà ara un greu problema contra l’Osasuna, l’Elx i el Sevilla. Si l’equip ja ha notat la falta de gol durant aquests primers mesos després de la marxa de Messi i Griezmann, ara Xavi haurà d’afrontar els tres últims partits de l’any sense Memphis ni Ansu. Dues baixes que s’afegeixen a la dels oblidats Braithwaite i Agüero.

Demà, contra l’Osasuna, Xavi haurà de decidir si aposta per un trident inèdit format per Dembélé i Abde a les bandes, amb Luuk de Jong com a referència, o si deixa el neerlandès a la banqueta i fa algun invent amb Dembélé actuant com a fals 9 com a punta de llança, i juga amb Gavi o Coutinho oberts a la banda, o perfils com Abde o Ilias o Demir. L’opció de Dest com a extrem comença a patinar. Fins i tot hi podria haver un canvi de sistema i renunciar a tres atacants i situar dues bales en atac i reforçar el mig del camp.

Fins ara, Luuk de Jong només ha jugat 8 minuts amb Xavi com a entrenador. Va ser contra el Betis. I seria curiós que l’home de Koeman fos ara la solució dels mals de Xavi. Però l’escenari és el que és i hi ha poques alternatives més. Xavi està preocupat per la falta de gol de l’equip –en cinc partits amb ell a la banqueta, l’equip s’ha quedat a zero en tres– i hi ha una dada molt alarmant: entre Luuk, Coutinho, Dembélé, Abde, Gavi, Demir i Ilias, les set opcions atacants que té Xavi ara mateix sobre la taula, només sumen tres gols (dos de Coutinho i un de Luuk de Jong).

LA DADA

3
gols
entre Luuk, Dembélé, Abde, Coutinho, Ilias, Gavi i Demir, els disponibles contra l’Osasuna.

Inundacions a Pamplona i el Barça en alerta

El temps tampoc acompanya el Barça. A Munic l’equip va trobar neu i fred, i ara a Pamplona la intensa pluja que ha caigut en les últimes hores complica l’estat de la gespa en l’Osasuna-Barça de demà (16.15 h). Pamplona està inundada quan falten poc més de 24 hores per al partit. Els forts xàfecs i el creixement del riu Arga han inundat alguns barris de Pamplona. La capital navarresa ha activat el pla per inundacions i està en nivell d’alerta 1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)