Barça

Xavi: “Cal fer un ‘reset’ general”

Xavi Hernández. Entrenador del FC Barcelona

Xavi Hernández les ha vist de tots els colors com a jugador del Barça. Abans d’assolir la glòria amb Guardiola i Luis Enrique, va viure la seva particular travessia pel desert. Els seus primers anys en el primer equip van ser complicats i sap que cal ser fort mentalment per suportar la pressió en moments d’adversitat. Jugar en el Barça no és fàcil, ni quan el vent bufa a favor ni quan bufa en contra. Ell té la lliçó apresa però el preocupa l’estat anímic d’alguns dels seus jugadors i no ho amaga: “Hem de fer un reset general. A vegades veig que hi ha instaurat un sentiment de derrota ja per sistema i això no pot passar. Cal exigir-nos més compromís. Tinc la sensació que s’ha acabat un cicle i ha de començar ara un Barça nou, amb més ànima i més valentia.” “Tinc la sensació que els jugadors estan desanimats. És un problema més psicològic que futbolístic. Això és feina meva: els he de convèncer que són bons perquè ho són. La plantilla té nivell però cal un canvi d’estat d’ànim.” “Fa un mes que treballem intensament. Hi ha bona plantilla per treure un millor rendiment. Hem de pensar en positiu. Sabem que la situació és complicada, però hem de sortir d’aquesta situació.”

Incrèdul amb Benaiges

A Xavi se li va preguntar ahir per la figura d’Albert Benaiges, amb qui va coincidir en el futbol de base. A Benaiges se l’acusa d’un cas d’abusos sexuals i vexacions quan era professor a l’Escola Barcelona entre els anys vuitanta i noranta. Xavi es va mostrar sorprès amb la informació publicada a l’Ara: “La justícia haurà de dictar sentència, però no tinc cap notícia que passés un episodi similar en el Barça. No dic que no hagi passat, però no tenia cap sospita. Estic sorprès i afectat. No ho esperava però que la justícia faci el seu procés.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)