Barça

En honor a Maradona i amb Alves redebutant

Amistós. Avui, a Riad, el Barça, amb molts joves, i el Boca Juniors s’enfronten en un partit d’homenatge al mite argentí, traspassat fa un any

Si no fos perquè el partit amistós entre el Barça i el Boca Juniors d’avui al Mrsool Park de Riad (18:00 hores, Barça TV) és per retre un homenatge a Diego Armando Maradona, traspassat ara fa un any, i perquè deixarà una bona quantitat de diners en la malmesa economia del club blaugrana, es podria afirmar que disputar ara un amistós no té cap mena de sentit. Perquè és un viatge molt llarg –el partit és a l’Aràbia Saudita– i la situació de l’equip en la lliga no és la millor per continuar acumulant més desgast a les cames o per posar-se en risc amb qualsevol lesió. “No ens va bé el viatge, però són circumstàncies del club i venim amb moltes ganes. Maradona ens ha marcat, ha marcat tothom. Per nosaltres és un honor ser aquí representant el Barça i homenatjant un dels millors jugadors de la història. Encara ens emocionem veient-lo. És un bon test per als que no van participar i provarem jugadors que no han intervingut com ara Dani Alves. Intentarem donar el millor”, explica Xavi.

Perquè el tècnic té molt clar que no se la jugarà amb els titulars i farà jugar molts dels joves del filial que s’ha endut. Els més habituals només actuaran uns minuts. En qualsevol cas, Xavi espera guanyar, ni que sigui per millorar l’estat d’ànim de l’equip. “D’alguna manera intentem canviar la dinàmica com sigui. És normal que la gent estigui decebuda, nosaltres també, però ens hem de refer i acabar bé l’any. Anar remuntant. És una etapa difícil, però cal remar tots en la mateixa direcció.”

Un dels grans al·licients serà veure el redebut de Dani Alves amb la samarreta del Barça. “Estic fins i tot nerviós després de tant temps sense poder jugar, sense poder defensar el club i l’equip. Arriba el repte més important de la meva carrera, per com es va donar la situació i com està el club. Els reptes hi són per als que no els temen. Intentarem fer el millor per aquest club i aquest escut”, va assenyalar el lateral brasiler, escollit per atendre els mitjans.

Alves també va parlar del fet que l’equip hagi de jugar l’Europa League després de quedar fora dels vuitens de la Champions. “Penso que a la vida cal acceptar qualsevol repte. Ens toca l’Europa League i ens toca cada cop que ens posem la samarreta del Barça defensar la història i la grandesa d’aquest club. La història diu que és un club molt resistent.” El brasiler està convençut que aconseguiran revertir la situació. “Estem acostumats a veure el Barça a dalt, però acceptem el repte. Quan jo vaig arribar també va ser per fer una transformació, per tornar el Barça allà d’on mai no hauria d’haver sortit. Tornarem a escriure la història, estem treballant molt per recuperar tot això com més aviat millor i canviar la ratxa. El futbol són ratxes, bones i dolentes, aquesta dura una mica més, però el futbol és molt canviant.”

XAVI

“Ens hem de refer i acabar bé l’any. Anar remuntant. És una etapa difícil”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)