Barça

Sense sort

El Barça s’enfrontarà al Nàpols, un dels rivals més durs, per un lloc en els vuitens de final de l’Europa League

Els blaugrana van eliminar el conjunt italià en els vuitens de la Champions del 2019/2020

A aquest Barça ni tan sols l’acompanya la fortuna. Als múltiples problemes que ja té, amb una plantilla descompensada, mancada de qualitat i amb lesionats, i amb enormes dificultats econòmiques per poder-la reforçar, ara cal afegir una pedra més en el camí per intentar redreçar la situació. I és que el sorteig de l’Europa League no ha estat gens benèvol amb el Barça, que ha quedat emparellat amb el Nàpols, un dels equips més durs que li podien tocar dels sis possibles rivals que hi havia en el bombo i que és el quart classificat de la lliga italiana. Queda clar, per tant, que els blaugrana s’hauran de treballar d’allò més l’accés als vuitens de final de la segona competició de la UEFA.

Curiosament, va sortir el Nàpols, ara entrenat per Luciano Spalletti, com a rival un dia abans que el Barça s’enfronti en un amistós al Boca Juniors per retre un homenatge a Maradona un any després de la seva mort. Al Nàpols també se li havia plantejat la possibilitat de jugar aquest partit, encara que finalment no ho farà. En qualsevol cas, aquest doble enfrontament en l’Europa League servirà perquè el conjunt napolità s’apunti a commemorar l’efemèride. El partit d’anada es jugarà al Camp Nou el 17 de febrer a les 18.45 h, un horari que pot provocar que l’assistència no sigui completa, i el de tornada serà el dia 24 a l’estadi Diego Armando Maradona, a les 21 h. El Nàpols és un vell conegut perquè el Barça s’hi va enfrontar en l’eliminatòria dels vuitens de final de la Champions en la temporada 2019/2020. Els blaugrana, entrenats aleshores per Quique Setién, en van sortir vencedors després d’empatar a un gol en l’anada a San Paolo, com s’anomenava abans l’estadi, i de guanyar a casa per 3-1 cinc mesos després. La tornada es va ajornar per culpa de la pandèmia.

El director de futbol del Barça, Mateu Alemany, reconeix que no han estat afortunats. “És un equip conegut, de prestigi europeu i amb molta experiència. Un rival a tenir en compte i de dificultat enorme. El sorteig no ha estat generós amb nosaltres però en les competicions, per guanyar-les, has de guanyar tothom. Ens ha tocat el Nàpols i ho afrontem sabent el nivell del rival però amb l’exigència que ens posem nosaltres, que és arribar a la final i guanyar-la”, va dir. Des de Riad, Xavi Hernández també valora el sorteig i admet que el Nàpols serà un repte majúscul per a l’equip. “És el pitjor rival que ens podia tocar, el Nàpols. És un rival de Champions, però és el que ens ha tocat i haurem d’anar a competir. Però sí, és un rival molt difícil. Serà un altre homenatge a Maradona, com el de demà. Queden dos mesos i esperem estar en un millor moment.”

Els altres encreuaments

Més afortunat ha estat el Sevilla, també procedent de la Champions i que s’enfrontarà al Dinamo de Zagreb. El conjunt andalús, un expert en aquesta competició, té moltes esperances d’arribar a la final, que es jugarà al seu estadi, el Sánchez Pizjuán, el 18 de maig. El Leipzig d’Ilaix Moriba s’enfrontarà a la Real Sociedad i el Zenit al Betis. El Borussia de Dortmund de Haaland haurà de superar el Glasgow Rangers, entrenat per l’exblaugrana Van Bronckhorst; el Sheriff Tiraspol a l’Sporting de Braga, i a l’últim equip provinent de la Champions, el Porto, també li ha tocat un equip força complicat, la Lazio. L’Atalanta jugarà contra l’Olympiacòs grec.

Els equips que havien quedat primers de grup en l’Europa League ja estan classificats per als vuitens de final. I són els següents: l’Olympique de Lió, el Mònaco, l’Spartak de Moscou, l’Eintracht de Frankfurt, el Galatasaray, l’Estrella Roja, el Bayer Leverkusen i el West Ham. A més, tots ells tindran l’avantatge de jugar el partit de tornada al seu estadi, encara que ja no existeix la norma que els gols fora de casa valen el doble en cas d’empat. En cas de classificar-se per als vuitens de final, el Barça no es trobaria en el camí cap equip de la lliga espanyola o que vingui rebotat de la Champions fins als quarts de final, que és quan ja es farà un sorteig pur.

Però per arribar fins a aquest hipotètic escenari, els de Xavi Hernández abans hauran de desfer-se del Nàpols, que ja serà un repte prou complicat tal com està el Barça.

LES REACCIONS

El partit al Camp Nou es jugarà a les 18.45 h i això pot anar en contra de l’assistència
Serà un altre homenatge a Maradona. Queden dos mesos i esperem estar en un millor moment
Xavi Hernández
És un equip conegut, de prestigi europeu i amb molta experiència. Un rival a tenir en compte i de dificultat
Mateu Alemany
És el pitjor rival que ens podia tocar, de Champions, però és el que ens ha tocat i haurem d’anar a competir
Xavi Hernández
No es trobarien un equip de la lliga o rebotat de la Champions fins al sorteig dels quarts de final
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)