Barça

Alves debuta, Diego somriu

El Barça perd la Maradona Cup contra el Boca Juniors en la tanda de penals (2-4)

Dani Alves torna a jugar amb la samarreta blaugrana més de dos mil dies després i Ferran Jutglà marca el primer gol amb el primer equip

BARÇA 1 BOCA JUNIORS 1

BOCA JUNIORS:Rossi, Advíncula (Zambrano, 62’), Izquierdoz, Rojo, Fabra, Almendra (González, 61’), Campuzano (Varela, 62’), Ramírez (Molinas, 46’), Cardona (Zeballos, 46’), Vázquez (Salvio, 62’) i Villa (Pavón, 62’). BARÇA:Neto, Alves, Eric Garcia (Mika Mármol, 60’), Lenglet (Mingueza, 46’), Balde, Demir (Ilias, 46’), Álvaro Sanz (Matheus, 60’), Riqui Puig, Jutglà, Coutinho (Guillem Jaime, 69’) i Dest (Arnau Comas, 62’). GOLS:1-0 (50’) Jutglà. 1-1 (77’) Zeballos.TANDA DE PENALS:1-0 Rojo. 1-1 Alves. 2-1 Izquierdoz. 2-2 Jutglà. 3-2 Pavón. Falla Matheus. 4-2 Molinas. Falla Guillem Jaime.ÀRBITRE:Majid al-Shamrani. T.G.: a Matheus i Izquierdoz.PÚBLIC:19.000 espectadors al Mrsool Park Stadium.

Maradona somriu des del cel. Si la pilota roda, ell és feliç. Sempre va ser el seu gran amor. Emotiu homenatge a Diego al Mrsool Park Stadium davant 19.000 espectadors. El Barça i el Boca Juniors li van retre tribut ahir a l’Aràbia Saudita en la Maradona Cup, en un compromís en què els xeneizes van acabar decidint des de la tanda de penals. Els errors de Matheus i Guillem Jaime des dels onze metres van fer volar el trofeu cap a Buenos Aires. Rojo, Izquierdoz, Pavón i Molinas no van fallar des del punt de penal i per al Barça només la van encertar Dani Alves i Jutglà.

L’endemà que els camins del Barça i el Nàpols quedessin units en l’Europa League, com si Maradona hagués jugat entremaliat com un nen amb les boles del bombo des del cel, l’equip de Xavi va assumir amb professionalitat l’amistós contra el Boca. La visita a San Paolo del mes de febrer serà una altra història. Allò serà una batalla de veritat. El test contra el Boca va ser un petit divertimento enmig de la tempesta de la lliga. Després del decebedor empat a Pamplona i amb els ulls posats en el partit de dissabte contra l’Elx, Xavi va decidir deixar a la grada Ter Stegen, Piqué, Umtiti, Busquets, Frenkie, Dembélé i Luuk de Jong i posar Coutinho de fals 9. El Barça va estar format per Dani Alves i deu més. El redebut del brasiler va ser sens dubte el gran al·licient per als seguidors culers. Més de dos mil dies després Alves va tornar a defensar la samarreta blaugrana. Feia uns tres mesos que no jugava un partit de futbol. Però sempre ha estat un superdotat físic. Alves va jugar els 90 minuts i encara li va sobrar energia per transformar el penal en la posterior tanda. Capità i emblema.

Caldrà veure’l actuar en un partit d’alta exigència com per exemple l’eliminatòria contra el Nàpols, però el talent d’Alves és inqüestionable. Ara mateix no hi ha cap lateral dret a la plantilla que interpreti el joc en atac millor que ell, ni sigui capaç de proveir de pilotes els davanters com ho fa ell. Primer partit amb el Barça i l’únic gol dels de Xavi va arribar des de la seva banda. No és una casualitat. Alves va connectar una centrada, Coutinho no la va poder controlar, la pilota va acabar a les botes de Ferran Jutglà i el català va fer la resta. Gran control i gran execució després de perfirlar-se bé amb el cos per batre Rossi i fer pujar l’1-0 al marcador. Golàs de Jutglà. Un altre extrem que truca a la porta de Xavi. El gol del Barça va ser neutralitzat en el minut 77 per Zeballos. Fabra va connectar una centrada des de l’esquerra de l’atac i Zeballos va guanyar la partida a Mingueza i Comas, i amb una rematada de primeres va portar el partit a la tanda. Quan estàs en dinàmica negativa, com ho està el Barça, la sort ni tan sols somriu en els amistosos. És així.

Claudia Villafañe –l’exdona de Diego– i les seves filles Dalma i Giannina van ser-hi presents. També el seu germà Lalo.

DANI ALVES

Alves, després de tres mesos inactiu, va completar els noranta minuts
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)