Barça

El factor Dembélé

El Barça vol que l’extrem francès, si no renova, marxi al gener per aconseguir marge en el ‘fair-play’ salarial per inscriure algun fitxatge

De moment no s’ha avançat gens en les possibles sortides de jugadors que no compten

No és cap secret que el Barça vol reforçar-se en aquest mercat d’hivern i que, en concret, està buscant davanters que puguin aportar gol a l’equip. Des de fa setmanes que no paren d’aparèixer jugadors als quals es relaciona amb el Barça: Adeyemi, Sterling, Dani Olmo, Ferran Torres, Cavani, Januzaj o Alexis Sánchez, l’últim a sortir a la llum. Ara bé, perquè qualsevol d’aquests, o un altre, pugui venir, abans el Barça haurà d’alliberar massa salarial; és a dir, que abans d’entrar s’haurà de deixar sortir. I al club blaugrana s’ha obert una possibilitat que, en un principi, no tenien prevista.

Aquesta possibilitat és la marxa d’Ousmane Dembélé. L’extrem francès té una oferta de renovació sobre la taula perquè el Barça vol que continuï i ampliï el seu contracte. La proposta que li han fet és a la baixa, malgrat que van millorar-la respecte a la primera, però sembla ser que no acaba de fer-li el pes. L’última reunió amb els seus agents va anar molt malament i en el Barça pràcticament ja donen per fet que Dembélé no renovarà. I com que a partir del gener ja pot firmar per qualsevol altre club, el Barça vol que marxi ara en aquest mercat d’hivern perquè es traurien del damunt una fitxa elevada i intentarien aconseguir una petita quantitat econòmica pel seu traspàs. Volen que Dembélé els digui a quin club vol anar –s’ha parlat del Newcastle i del Manchester United– per ells poder-se posar en contacte i oferir-los l’opció de deixar-lo anar al gener a canvi de pocs milions.

El factor Dembélé influirà força en el que pugui fer el Barça en aquest mercat d’hivern, perquè l’alternativa d’alliberar massa salarial i aconseguir marge en el fair-play per la sortida de jugadors amb els quals no es compta és molt complicada. En el club admeten que no s’ha avançat gens ni mica en les possibles sortides d’Umtiti o Coutinho, als quals fer-los fora rescindint unilateralment el seu contracte és molt complicat, encara que no es descarta del tot.

Amb la baixa del Kun Agüero es podrà donar d’alta Dani Alves, però per poder portar algun altre jugador, i si aquest és de pes com podria ser el cas de Ferran Torres, objectiu prioritari, han de marxar altres jugadors. Per això la possible sortida de Dembélé al gener és clau.

El club blaugrana té diversos escenaris oberts. I un d’aquests és el possible intercanvi d’Alexis Sánchez per Luuk de Jong amb l’Inter de Milà. Per molt sorprenent que pugui semblar, aquesta opció està sobre la taula. No és ni molt menys prioritària i el Barça esgotarà abans les altres possibilitats, però si al final no hi ha més remei i és això o res, Xavi veu amb bons ulls l’intercanvi perquè considera que Alexis li pot donar més i pot jugar en les tres posicions de l’atac.

Conscients de les necessitats del FC Barcelona, diversos agents estan trucant a les portes del club per oferir jugadors de tota mena. S’aprofiten que hi ha en l’entitat algunes persones que volen fitxar sí o sí i que no es fixen tant en els noms, així que des de la direcció de futbol han hagut d’aturar alguns oferiments perquè és una evidència que no es poden cometre més errades.

ALEXIS SÁNCHEZ

L’intercanvi amb l’Inter per Luuk de Jong és una opció, però no és prioritària

OFERIMENTS

Moltíssims agents estan oferint jugadors i la secretaria tècnica ho està aturant
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)