Barça

Arrasa el sí

Llum verd dels socis a l’Espai Barça de manera aclaparadora, amb 42.693 vots a favor, 5.055 en contra i sols 875 abstencions

Laporta es mostra orgullós per la jornada i diu que amb l’aprovació el club es projecta cap al futur

El projecte de l’Espai Barça ja té l’aprovació necessària per començar a agafar embranzida. Els socis del FC Barcelona han ratificat el que ja es va aprovar en l’última assemblea de compromissaris, i en el referèndum telemàtic han donat via lliure a la junta directiva encapçalada per Joan Laporta perquè busqui i trobi els 1.500 milions que es necessiten com a màxim per finançar tot el projecte. El soci ha parlat clar. El sí va obtenir un suport aclaparador: 42.693 vots afirmatius, un 87,8% dels vots totals, que van ser 48.623, un 44,14% del cens. No es va aconseguir arribar al 50%, malgrat que el fet de votar de manera telemàtica fomentava la participació. Van ser pocs els socis que van girar l’esquena a l’Espai Barça, 5.055, un 10,4% del cens, i es van registrar 875 abstencions, un 1,8%.

El recompte va anar prou ràpid. A les 21.35 hores, des de la sala de premsa Ricard Maxenchs ja es van sentir els aplaudiments dels directius, reunits en una sala contigua. Era clar que el sí s’havia imposat, i de manera clara. Després de fer-se públics els percentatges, va comparèixer Joan Laporta, tremendament eufòric amb el resultat, i va destacar que la jornada que s’havia viscut quedava per a la història del club. “És un dia històric, els socis han votat massivament a favor del finançament de l’Espai Barça i han ratificat la decisió de l’assemblea. Avui hem engrandit el Més que un club. El FC Barcelona ha demostrat de nou la seva vocació democràtica, la seva fortalesa com a model de governança, l’esperit innovador i l’esperit global i integrador. És un èxit de tot el barcelonisme, estem orgullosos de la nostra singularitat. Una decisió cabdal ha estat en mans dels socis, que són els únics propietaris del club”, va afirmar.

El president del Barça va explicar que es posaran a treballar de manera immediata per aconseguir el finançament, malgrat que ja tenen negociacions molt avançades amb Goldman Sachs perquè els trobi els inversors. “Els socis ens han projectat cap al futur. Ara és responsabilitat nostra començar a treballar de valent per aconseguir el finançament. Ho farem amb eficiència i transparència. Aquest és un somni col·lectiu i és un projecte transversal, que va més enllà de les juntes.” Laporta va voler agrair la feina feta a tots els empleats del Barça que van fer possible que el referèndum telemàtic fos un èxit. “Els socis han votat amb comoditat i garanties. Això obre la porta a altres consultes. Ja ho sabem fer, i ho sabem fer bé.”

Si no hi ha cap contratemps, la intenció del club és que les obres del futur Camp Nou comencin a mitjan 2022 i que durin fins a finals del 2025. La finalització del nou Palau s’allargaria un any més, fins al 2026. Tal com va explicar el CEO, Ferran Reverter, la idea és que en la primera temporada l’equip pugui continuar jugant al Camp Nou, encara que amb l’estadi parcialment tancat; la segona, anar fora –amb Montjuïc com a principal alternativa–, i les dues següents, tornar al Camp Nou, també amb zones parcialment tancades. Pel que fa al finançament, el màxim executiu també va deixar molt clar que l’Espai Barça s’autofinançaria amb els màxims ingressos que s’aconseguiran.

LES XIFRES

42.693
socis
del Barça van votar a favor del projecte. Un 87,8% del vot global en el referèndum.

PARLA EL PRESIDENT

Els socis han votat amb comoditat i garanties. Això obre la porta a altres consultes. Ja ho sabem fer, i ho sabem fer bé
Els socis ens han projectat cap al futur. Ara és responsabilitat nostra començar a treballar. Ho farem amb eficiència i transparència
48.623
vots
es van emetre en total. Hi va participar el 44,14% del cens, tot i la voluntat d’arribar al 50%.
Avui hem engrandit el ‘Més que un club’. El FC Barcelona ha demostrat de nou la seva vocació democràtica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)