Barça

Tancar bé el 2021

Després de guanyar l’Elx, el Barça intentarà tancar l’any amb certa dolçor amb una victòria en un Sánchez Pizjuán on encara no hi ha guanyat ningú en aquesta lliga

Xavi recupera Piqué, i Lopetegui, Fernando i En-Nesyri

Última parada del 2021: Sevilla. El Barça tanca l’any aquesta nit al Sánchez Pizjuán (21.30 h, Movistar LaLiga) per afrontar el partit que tenia pendent des de la quarta jornada del campionat arran del conflicte viscut entre la FIFA, la Conmebol, LaLiga i els clubs pel retorn dels internacionals sud-americans.

Partit d’alta exigència en un dels estadis més complicats de la lliga. Només l’Alavés ha aconseguit endur-se un punt de Nervión aquesta temporada. La resta, tot victòries del Sevilla (7). L’última, la de dissabte contra l’Atlético (2-1), en un partit en què el gol d’Ocampos en el minut 88 va desfermar l’alegria a la grada. La batalla contra l’equip de Simeone, però, va tenir peatge. Montiel va haver de demanar el canvi abans de la mitja hora de joc i Acuña va recaure de les seves molèsties. També Ocampos va haver de marxar amb llitera després d’un cop al cap en l’última acció del partit. De tots tres, només l’argentí Ocampos estarà en disposició de ser titular avui, tot i que ahir ni ell, ni Diego Carlos no es van entrenar amb el grup. Però tots dos podran jugar.

El Sevilla acumula moltes baixes. Els problemes físics d’Acuña i Montiel s’afegeixen a les baixes de Suso, Lamela, Oliver Torres i Jesús Navas. Les dues bones notícies per a Julen Lopetegui són el retorn de Fernando, després de complir sanció contra l’Atlético, i l’alta mèdica d’En-Nesyri després de moltes setmanes. El gran dubte de l’onze sevillista és en defensa, on Lopetegui haurà de decidir si situa Rekik a l’eix com a parella de Diego Carlos, o bé el situa de lateral per la dreta, perquè Augustinsson actuarà a l’esquerra. Si desfà la seva parella habitual de centrals perquè Rekik jugui perfilat com a central per l’esquerra, aleshores Koundé aniria desplaçat al carril dret, on ja ha jugat alguna vegada.

Piqué torna

Al Barça, Xavi té la bona notícia del retorn de Gerard Piqué, després de complir sanció contra l’Elx. Això farà que Eric o Lenglet surtin de l’equip. L’entrada de Piqué serà la gran novetat d’un onze en què els joves tornaran a tenir un paper rellevant. El bon partit de Ferran Jutglà contra l’Elx el fa ser clar candidat a repetir com fals 9 en detriment de Luuk de Jong, que torna a Sevilla, però que viurà el partit des de la banqueta un dia més. Nico podria entrar en el lloc d’un Frenkie que no acaba de tenir bones sensacions aquesta temporada. Qui és un jugador fix és Gavi.

El Sevilla es podria situar a només tres punts del Real Madrid si guanyés. Però el Barça no està per fer regals de Nadal anticipats. L’equip de Xavi necessita els punts. Si guanya, el Barça superarà la Real Sociedad i l’Atlético –juga demà el seu partit ajornat al camp del Granada (19 h)– i empataria a punts amb el Rayo, el quart classificat. Guanyar a Sevilla seria la millor forma de tancar un any traumàtic, marcat per l’adeu de Messi, la destitució de Koeman i l’arribada d’un Xavi que després de set partits oficials com a entrenador ja ha comprovat que té molta feina per fer en aquest 2022. Guanyar l’Europa League serà un dels reptes d’aquest nou any. Espera el Nàpols en la primera eliminatòria, i el Sevilla podria ser un escull més endavant. Els de Lopetegui estan fent una bona temporada en la lliga però a Europa s’han estavellat com el Barça i han dit adeu a la Champions de forma prematura. Els números del Sevilla com a local en la lliga contrasten amb la vulnerabilitat que va mostrar en la Champions, en què dels tres partits a casa –contra el Salzburg, el Lilla i el Wolfsburg– només va poder guanyar contra els alemanys. Avui el Barça buscarà ser el primer equip de la lliga que guanya al Pizjuán.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)