Barça

Primer pas fet

El Barça tanca un acord amb el City per Ferran Torres i ara necessita alliberar massa salarial per inscriure’l

El FC Barcelona ja té tancat el segon fitxatge en aquest mercat d’hivern després del de Dani Alves. Es tracta del davanter del Manchester City Ferran Torres, l’objectiu prioritari del club blaugrana de cara a reforçar l’equip en aquest segon tram de la temporada. No era cap secret que el Barça ja feia temps que negociava aquesta incorporació amb el club anglès i per fi hi ha fumata blanca. En breu es podria fer oficial l’acord malgrat que fonts blaugrana ja el donen per tancat al cent per cent.

La xifra del traspàs serà de 55 milions d’euros fixos més 10 més en variables, una quantitat que s’aproxima molt als 70 milions que demanava el City inicialment. El club dirigit per Ferran Soriano farà un molt bon negoci perquè va pagar 25 milions d’euros pel futbolista i un any i mig després el vendrà per una quantitat molt superior. Els anglesos s’han obert a negociar perquè així els ho va demanar Ferran Torres, que està molt il·lusionat per formar part del projecte que vol construir el Barça amb Xavi Hernández a la banqueta i del qual ell serà una peça molt important. Això és el que li han transmès, que el volen perquè sigui un dels líders del Barça del futur que s’està gestant. Ferran Torres és un davanter que pot actuar en les dues bandes de l’atac i com a fals davanter centre i és un futbolista que té gol.

I la prova més evident és que el club blaugrana ja té des de fa temps un acord amb ell, que firmarà un contracte amb el Barça per a les cinc properes temporades. La ferma voluntat de convertir-se en jugador blaugrana ha estat un dels factors decisius pel qual Pep Guardiola va accedir que es negociés la seva sortida. Això sí, el tècnic de Santpedor tenia molt clar que calia aconseguir un bon traspàs per poder tenir recursos per fitxar el davanter centre que fa temps que volen.

La negociació va agafar velocitat de creuer després del viatge que van fer a Manchester el director de futbol, Mateu Alemany, i el CEO, Ferran Reverter. Allà van parlar amb un altre Ferran, Soriano, el director general del Manchester City, amb qui va haver-hi bona sintonia. Al llarg d’aquestes setmanes, del que es tractava és d’anar acostant les posicions fins a l’acord final.

Ara, però, al Barça l’espera el més difícil. Com va recordar Mateu Alemany després del partit del Sevilla, tenien molts deures per fer perquè abans d’inscriure nous jugadors han d’alliberar massa salarial per complir el fair play de LaLiga. La retirada d’Agüero possibilitarà la inscripció de Dani Alves, però per poder inscriure Ferran Torres haurien de marxar jugadors amb fitxes elevades, com Coutinho, que ja fa dos partits que no juga, i Umtiti, o bé renovar Dembélé o traspassar-lo si decideix no continuar. Al club reconeixen que els venen dies de molta feina per poder aconseguir les sortides de jugadors amb els quals no es compta. De moment, Yusuf Demir ja ha desaparegut dels partits perquè si en juga un altre el Barça estaria obligat a pagar 10 milions d’euros.

Aquesta és l’opció amb què més es treballa, però hi hauria alternatives per ampliar el límit salarial, i és aconseguir ingressos extraordinaris, com pot ser tancar un acord amb CVC o vendre algun actiu no pressupostat.

MOLT VALUÓS

Ferran Torres pot jugar en les dues bandes de l’atac i també té gol, molt necessari

FEINADA

Mateu Alemany ara ha d’alliberar massa salarial per complir el ‘fair play’

APOSTA CLARA

El davanter valencià firmarà un contracte per a les properes cinc temporades

EL COST

55+10
és l’oferta
que accepta el Manchester City pel traspàs. Els 55 seran fixos i els 10, en variables
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)