Barça

Molta feina als despatxos

Mercat. Després de tancar el fitxatge de Ferran Torres, a Mateu Alemany li queda ara el més complicat, i és trobar una sortida a tots els jugadors amb els quals Xavi no compta, i no són pocs

A Mateu Alemany se li gira feina. Molta feina. El director de futbol del FC Barcelona va ser el primer que va dir allò tan característic de l’“abans d’entrar deixin sortir” i que, en el cas del Barça, és imprescindible pel tema del fair-play de LaLiga. O hi ha sortides, o Ferran Torres –l’anunci oficial del seu fitxatge està per caure– no es podrà inscriure, i en el club volen que ja pugui estar a disposició del tècnic després del partit contra el Mallorca. No es poden inscriure nous jugadors fins passat el dia 3 de gener.

A més a més, es busquen sortides de jugadors per facilitar la feina de Xavi i perquè tot el que es faci ara no caldrà fer-ho a l’estiu. Els futbolistes pels quals s’està buscant un nou destí no tenen ja futur en el Barça, i alliberar-se de les seves fitxes aniria la mar de bé al club, en especial les de Coutinho i Umtiti. Quan va arribar, Xavi també es va veure amb cor de recuperar la millor versió del brasiler, però de mica en mica se n’ha anat desencantant, fins al punt que en els últims dos partits, contra l’Elx i el Sevilla, no l’ha fet jugar ni un minut. Amb el terrassenc, Coutinho només va ser titular contra el Betis, un partit que va acabar en derrota. Continua tenint bon cartell en la lliga anglesa, on el Newcastle i el Tottenham veuen amb bons ulls el seu fitxatge, però les negociacions són difícils perquè la seva fitxa és la més alta de la plantilla i té contracte fins al 2023. S’ha de buscar una fórmula per la qual pugui marxar.

El cas d’Umtiti és similar. Amb contracte fins al 2023, és un altre dels jugadors més ben pagats de la plantilla, i malgrat que el club fa anys que li porta propostes perquè marxi, sempre s’acaba quedant, aferrat al seu gran contracte i perquè està convençut que pot tornar a ser el jugador que era. Fins i tot va convèncer Laporta, que va arribar a considerar la seva recuperació com un tema “estratègic” del club. Però ni jugava amb Koeman ni ho fa ara amb Xavi, i el seu salari és una autèntica sagnia per a l’economia blaugrana.

Qui també pot acabar marxant és Sergiño Dest. Xavi sembla que hi ha perdut la confiança i l’ha sentenciat. A més a més, quan Alves pugui jugar encara se li complicarà més la seva situació. No jugarà ni al lateral ni a l’extrem. El Barça vol recuperar la inversió que va fer per ell, per sobre dels 20 milions d’euros, i si no pot ser en aquest hivern esperarà a l’estiu. El Bayern de Munic és un dels equips que hi estan interessats, però té altres ofertes, perquè es tracta d’un futbolista jove i amb cert cartell.

Qui sí que hauria de marxar sense problemes és Luuk de Jong. Amb el comiat de Koeman va perdre el seu gran avalador, i amb el fitxatge de Ferran Torres, el retorn d’Ansu i el de Memphis, el deixaran sense més oportunitats. Té algunes propostes i s’ha d’acabar de concretar amb el Sevilla quina és la més interessant per a totes les parts. El que tampoc continuarà és Yusuf Demir. Ja no juga perquè si ho fes el Barça es veuria obligat a pagar 10 milions d’euros al Ràpid de Viena. Des de la direcció esportiva es tenien moltes esperances posades en ell, però ha decebut perquè mai s’ha acabat d’alliberar en els partits oficials, com sí que semblava que ho havia fet en la pretemporada.

BAIXES

En un escenari ideal, el Barça voldria que fins a cinc jugadors marxessin a l’hivern

Dembélé, tot indica que sí que renovarà

La setmana vinent s’acaba el termini perquè Ousmane Dembélé contesti al club sobre l’oferta de renovació que van fer-li. I en principi sembla que finalment s’ha decantat per un sí a continuar de blaugrana, imposant-se a la voluntat del seu agent, que hauria preferit que marxés a un altre club per així poder cobrar una bona prima de fitxatge. Dembélé renovarà a la baixa, però ho farà convençut del projecte esportiu, després de les bones paraules de Xavi i Laporta sobre ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)