Barça

El triplet de l’excel·lència

El Barça fa història guanyant la lliga, la copa i la seva primera Champions amb Lluís Cortés, que deixa la banqueta

Alèxia Putellas és guardonada amb la Pilota d’Or

Lluís Cortés va deixar el càrrec després que la plantilla demanés la seva destitució

El femení del Barça tanca un any immillorable en què ha culminat el seu creixement de les últimes temporades aconseguint tots els títols possibles tant en un àmbit col·lectiu com en l’individual. Dirigides per Lluís Cortés, les blaugrana van arrasar en la lliga sumant 99 punts, i és que van guanyar tots els partits excepte un, la derrota al camp de l’Atlético (4-3). Amb 25 punts d’avantatge respecte del Madrid, segon classificat, el Barça va poder celebrar el títol de lliga quan encara quedaven vuit jornades per acabar la competició. Això els va permetre centrar-se en el següent objectiu, la Champions. Un any després d’arribar a la primera final de la seva història, que van perdre contra l’Olympique de Lió, les de Lluís Cortés van tornar a arribar a la final després d’eliminar el Manchester City i el PSG en els quarts de final i la semifinal, respectivament. En la final, a Göteborg, les blaugrana es van enfrontar al Chelsea i van fer un partit excel·lent, i van sentenciar la final per la via ràpida amb els gols de Leupolz en pròpia porteria (1’), d’Alèxia Putellas de penal (14’), d’Aitana Bonmatí (21’) i de Graham Hansen (36’).

El Barça regnava a Europa per primera vegada en la seva història. Amb la ressaca encara de la victòria en la Champions, les de Lluís Cortés van arrodonir la temporada segellant el triplet amb la victòria en la copa després de derrotar en la final el Llevant (4-2).

Tot i que la temporada va ser històrica i immillorable, a l’estiu van arribar les sorpreses, i és que les jugadores van demanar la destitució de Lluís Cortés. I així va ser. El tècnic que havia guiat l’equip cap a l’èxit va deixar la banqueta i el 2 de juliol el club va anunciar de manera oficial que Jonatan Giráldez agafava les regnes de la banqueta. El tècnic de Vigo, que havia treballat com a assistent de Lluís Cortés des de feia anys, fins i tot abans d’arribar al primer equip, es convertia en el nou entrenador del conjunt blaugrana i de moment està responent a les expectatives, ja que en els primers mesos com a tècnic blaugrana ha guanyat tots els partits que ha disputat.

Reconeixements individuals

Com era evident, els èxits col·lectius del Barça s’han traduït en reconeixements individuals. En aquest sentit qui més ha destacat ha estat la capitana, Alèxia Putellas, que el 29 de novembre passat es va convertir en la primera futbolista catalana a guanyar la Pilota d’Or, al davant de la també blaugrana Jenni Hermoso. La de Mollet del Vallès, que ha renovat amb el Barça fins al 2024, també ha estat escollida millor jugadora de l’any per la UEFA, millor jugadora en la Gala de les Estrelles i ha rebut la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, juntament amb Pau Gasol.

Pedri renova i és Golden Boy

Aquest any serà inoblidable per a Pedri, malgrat que ara està afrontant el seu retorn als terrenys de joc. El canari s’ha consagrat com un dels referents del Barça, amb el qual va renovar el contracte a l’octubre fins al 2026 amb 1.000 milions de clàusula. A més a més, ha guanyat el Golden Boy i el premi Kopa al millor jove.

Bartomeu, detingut

El que va començar com una polèmica per uns comentaris a les xarxes socials podria acabar com un cas de corrupció. Parlem del Barçagate. I fruit de la investigació, al març van ser detinguts l’expresident del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu, l’exassessor de la presidència Jaume Masferrer, l’exdirector general Òscar Grau i el responsable dels serveis jurídics, Román Gómez-Ponti.

Els socis donen llum verd a l’Espai Barça en referèndum

El 19 de desembre passat, els socis del FC Barcelona van ratificar en un referèndum telemàtic el que ja havia aprovat l’assemblea de compromissaris. La junta directiva ja té llum verd per aconseguir el finançament de fins a 1.500 milions d’euros per a l’Espai Barça, el gran projecte de reforma del Camp Nou i el seu entorn. Les obres està previst que comencin a l’estiu, però no es descarta, fins i tot, que es puguin avançar.

La retirada del Kun

El dia 15 passat, el Kun Agüero va anunciar la retirada prematura del futbol per culpa del seu problema al cor. Amb el Barça només ha pogut jugar cinc partits i marcar un gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)