Barça

Marxa Messi i torna Xavi

Malgrat que es volia quedar, Leo Messi ha hagut de deixar el Barça perquè la crisi econòmica del club blaugrana feia inviable la seva continuïtat

El terrassenc reemplaça Koeman

Incredulitat en Messi i els barcelonistes, que encara avui no saben per què no va continuar

En molt pocs dies, es posarà fi al 2021. No ha estat un bon any per al FC Barcelona, que sobretot quedarà marcat per l’adeu traumàtic de Leo Messi. Serà una efemèride que sempre es recordarà perquè, avui dia, encara hi ha molts barcelonistes que es pregunten què va passar aquelles hores finals perquè Messi avancés el retorn per firmar la renovació del contracte i, poques hores després, acabés agafant un vol en direcció a París per signar pel PSG i ajuntar-se de nou amb Neymar, que ja havia pronosticat, temps enrere, que es retrobarien en un mateix equip.

Aquella última roda de premsa encara fa mal als barcelonistes. Amb Messi plorant i mostrant la seva perplexitat per no haver pogut continuar en el Barça tal com desitjava. Un any abans, sí que havia volgut marxar, tal com va anunciar públicament, però, ara, tornava a estar il·lusionat i no tenia cap mena de ganes d’abandonar casa seva. A més a més, ja tenia un acord amb el club, que havia fet un esforç ingent per poder-lo renovar, havent-li de demanar, fins i tot, que es rebaixés el sou a la meitat i que acceptés ajornar alguns cobraments. Però ni així va ser possible la seva continuïtat. El joc net financer i la negativa de la junta directiva de Laporta de plegar-se als designis del president de LaLiga per firmar l’acord amb CVC van fer inassumible la renovació de l’astre argentí, que, això sí, manté que vol tornar algun dia a treballar per al Barça. A més a més, el club li deu un comiat com Déu mana, al Camp Nou, sobre la gespa i amb l’afició present.

Ell havia de liderar l’equip la segona temporada de Koeman a la banqueta. El tècnic holandès havia iniciat la renovació de la plantilla i havia aconseguit guanyar la copa del Rei a Sevilla, però als dubtes sobre ell per part de la nova directiva mai no es van dissipar del tot. Tant és així que se li va buscar un relleu durant l’estiu, però no es va trobar. I Koeman va començar aquesta temporada, en què els problemes de l’equip s’han agreujat. Adeus importants com els de Messi i Griezmann i lesions greus com les d’Ansu Fati i Dembélé van fer perdre la competitivitat a l’equip, que ha tancat el 2021 eliminat de la lliga de campions i molt lluny del líder de la lliga, el Real Madrid.

Amb uns resultats dolents i sense cap creixement en el joc i l’evolució de l’equip, Joan Laporta va decidir fer el pas de reemplaçar el tècnic holandès després de perdre contra el Rayo Vallecano. L’escollit ha estat Xavi Hernández, amb el consens majoritari del barcelonisme. És el retorn a casa d’un dels fills pròdigs, un dels guardians de l’estil i una figura que tothom donava per fet que acabaria tornant al Barça. Amb Xavi, l’equip ha experimentat una millora en el joc, però els resultats segueixen sent irregulars. Amb ell dirigint l’equip, el Barça no va poder classificar-se per als vuitens de final, però està sembrant per a un futur que s’intueix molt positiu.

Ansu Fati renova i apareixen nous valors procedents del planter

A finals del mes d’octubre, el Barça va anunciar una de les renovacions més importants, la d’Ansu Fati. El jove davanter del Barça va firmar fins al 2027 i té una clàusula de 1.000 milions d’euros. Aquesta temporada també han aparegut nous talents del planter com Gavi, la joia, i Nico.

Dani Alves, un retorn molt sorprenent

El primer fitxatge en aquest mercat d’hivern ha estat el de Dani Alves. El lateral brasiler feia temps que intentava tornar a vestir de blaugrana i per fi ho ha aconseguit. El seu valedor és Xavi, amb qui va compartir vestidor i que ara és el seu tècnic. Alves ha firmat fins al final d’aquest curs i podrà debutar a partir del gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)