Barça

Un dia d’autoestima

El Barça presenta Ferran Torres, que es mostra ambiciós per tornar el Barça al lloc on es mereix, i Laporta destaca que aquest fitxatge demostra el ressorgiment de l’entitat

Ferran Torres vol arribar a temps per jugar en la Supercopa

Al mercat de fitxatges d’estiu, el Barça hi va acudir amb unes limitacions espectaculars, pràcticament sense recursos i havent de tornar a firmar amb jugadors que acabaven contracte, per no disparar la despesa en traspassos. I, sobretot, havent de donar baixes a jugadors determinants però que per la seva elevada fitxa eren insostenibles de mantenir. Ara, a l’hivern, però, la situació del club s’ha capgirat com un mitjó i ahir va tenir lloc la presentació d’un fitxatge que per la seva entitat certifica que l’època de vaques magres al Barça està arribant a la seva fi. El de Ferran Torres és un fitxatge que llueix i que envia el missatge a la resta d’equips que el club blaugrana comença a deixar enrere les seves penúries econòmiques i que pot competir en igualtat de condicions per endur-se qualsevol jugador. La d’ahir va ser una jornada d’autoestima per certificar que la grandesa del Barça s’està recuperant.

En les condicions actuals no era fàcil pispar un jugador al Manchester City, però el Barça ha estat capaç de convèncer el valencià amb el seu projecte esportiu i també el club anglès sobre la seva capacitat econòmica per cobrir el traspàs. Per això no és d’estranyar que durant la presentació oficial al Camp Nou tant el jugador com Joan Laporta estiguessin tremendament satisfets. Tots dos van tenir un bany de masses a l’estadi, on el nou fitxatge va poder saludar la seva nova afició, que ha detectat en ell un jugador especial, que pot donar grans alegries al club. A més a més, Ferran Torres ha fet una aposta clara pel Barça en uns moments difícils per a l’entitat, i això és un factor que cal tenir molt en compte. “Per què el Barça?” “Sempre ho havia dit: vaig anar al City per tornar en el futur a un dels grans clubs d’Espanya i no vaig dubtar a venir al Barça, i vull tornar-lo on es mereix”, va remarcar. L’aposta blaugrana per ell és ferma. Pagarà 55 milions d’euros fixos més 10 en variables per un futbolista que, això sí, és del gust de Xavi i li permetrà tenir molts més recursos ofensius, perquè Ferran Torres pot ocupar les tres places del davant. “He estat jugant de davanter, però sempre dic que la meva posició és d’extrem dret, però com més polivalent, s’ajuda més el míster, i mentre jugui m’és igual”, va dir el futbolista, que l’afavoreix que el tècnic sempre jugui amb extrems oberts a les bandes.

Pendent de la seva inscripció, un tema que no el preocupa en excés perquè confia en la bona feina del club, Ferran Torres té moltíssimes ganes d’estrenar-se ja com a blaugrana. Els seus problemes físics ja estan a punt de solucionar-se i es veu debutant contra el Real Madrid en la Supercopa d’Espanya. “La lesió va bé, estem ultimant la recuperació, però em sento bé. Espero estar per a la Supercopa o abans.” No s’espera que la seva adaptació al sistema de joc del Barça sigui complicada, perquè tal com va explicar el jugador l’afavoreix haver estat sota les ordres de Pep Guardiola, de qui ha après “moltíssim”, i també de Luis Enrique, el seu tècnic a la selecció espanyola. “Haver tingut dos entrenadors com Guardiola i Luis Enrique m’ajuda a entendre l’ADN Barça i estic desitjant posar-me a les ordres de Xavi.” Ferran Torres, a més a més, vol seguir millorant. “El Barça és dels millors del món. Sempre hi haurà competència, i espero ser important sempre que m’ho guanyi, i donar moltes alegries i continuar creixent com a futbolista”, va assenyalar.

L’optimisme de Laporta

Tant o més feliç que Ferran Torres estava Joan Laporta. Pel president del Barça, aquest fitxatge és la confirmació que el Barça està recuperant el pes específic en el món del futbol que s’havia perdut en els últims anys. “Seguim sent una referència. I hem tornat, amb ganes de fer-ho molt bé. És el que fem dia a dia, perquè el Barça recupera el pes específic que cal tenir. I ho percebo, i una prova és el Ferran. Demostra que el Barça continua sent una referència. El ressorgiment és una realitat i el mercat se n’ha adonat”, va afirmar el president blaugrana.

La confiança és tan elevada que fins i tot es va atrevir a afirmar que entrar en la pugna per portar Haaland està a l’abast del club sempre que es facin les coses bé. “La secretaria tècnica no cessa en el seu esforç de construir un gran equip. Tot és possible si es fa bé. I es fa bé i estic segur que sortirà molt bé. Estem pendents del mercat, continuem sent una referència al mercat i recuperant el pes en el futbol mundial, i tots els grans jugadors contemplen la possibilitat de venir al Barça. Hem de treballar molt bé, en paràmetres esportius i econòmics, i estem progressant bé. Està funcionant i tot és possible.” No va descartar, a més a més, que la possible arribada de Morata descarti el fitxatge de Haaland.

El director de futbol del Barça, Mateu Alemany, va confirmar que estan treballant per poder inscriure Ferran Torres abans de diumenge i que per Alves no hi hauria cap problema. També va negar que tinguin prevista una trobada amb els representants de Dembélé –s’havia especulat que podia ser ahir–, però va deixar clar que la proposta del Barça és la que és i que resten pendents de la resposta definitiva.

FERRAN TORRES

Va assegurar que el seu repte quan va marxar era tornar a un dels grans de la lliga

LAPORTA

Està convençut que amb el fitxatge de Torres han ressorgit en el mercat

ALEMANY

Confia que abans de diumenge podran inscriure el davanter valencià a la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)