Barça

El campió, a escena

El Barça, de nou amb moltíssimes baixes, s’estrena avui en el torneig del KO i inicia la defensa del títol a Linarejos contra un equip de Primera FEF que a l’octubre va perdre contra el Barça B en la lliga durant l’interinatge d’Albert Capelles

Ferran Jutglà, Ilias Akhomach, Mika Mármol, Arnau Comas, Guillem Jaime, Lucas de Vega i Iñaki Peña ja saben què és guanyar al municipal de Linarejos aquesta temporada. Tots set van anar convocats en l’últim partit de lliga amb el primer equip del Barça al camp del Mallorca fa només tres dies i són candidats a repetir ara en la copa contra el Linares. També els dos últims debutants, Estanis Pedrola i Álvaro Sanz. El Barça de Xavi s’estrena avui (19.30 h, DAZN) en els setzens de final de la copa contra un equip de la primera FEF i ho fa amb l’obligació de passar eliminatòria i evitar un ridícul majúscul com el que va fer el 2004 el Barça de Frank Rijkaard quan va perdre 1-0 contra la Grama a can Peixauet. Xavi donarà avui la convocatòria abans de viatjar cap a Jaén, perquè està pendent de la inscripció d’Alves i del brot de covid que està afectant el vestidor en aquests últims dies. Les circumstàncies obligaran a recórrer de nou al filial i precisament els joves podran passar bons informes de la victòria que van aconseguir fa uns mesos contra el rival d’aquest vespre. El Barça B va guanyar a Linarejos el 29 d’octubre per 1-2, amb un gol d’Aranda i un altre de Josema en pròpia porta en l’últim minut del partit. Aquell dia Sergi Barjuan no va dirigir l’equip perquè Laporta el va presentar com el nou entrenador interí del primer equip i l’endemà va debutar contra l’Alavés al Camp Nou. Albert Capelles va suplir Sergi i el Barça B va tornar de Linares amb tres punts molt importants. Avui Xavi confia guanyar també allà. El camí està traçat.

El Linares ocupa actualment el catorzè lloc de la classificació en el grup 2 de la primera FEF, amb 22 punts, tres menys que el Barça B, i sis punts per sobre dels llocs de descens. El partit contra el Barça li arriba en un bon moment perquè no perd des del 6 de novembre contra el líder, l’Albacete. Des d’aleshores ha encadenat vuit partits sense perdre, comptant-hi la lliga i la copa. De fet, només ha cedit un empat. En la copa va eliminar el Nàstic en la tanda de penals i posteriorment va eliminar un equip de primera divisió com l’Alavés (2-1), amb gols de Jon Etxaniz i Nando Copete. També ha crescut en sensacions el Barça de Xavi, que ha sumat 7 dels últims 9 punts en joc. Després de guanyar al camp del Mallorca, els blaugrana afrontaran aquest mes de gener tres competicions. El Linares espera en la copa, el Real Madrid espera en la supercopa el dia 12 i el Granada, el Rayo i l’Alavés esperen en la lliga. Un gener exigents abans que l’Europa League entri en joc al febrer.

El Barça iniciarà la defensa del títol aconseguit la temporada passada contra l’Athletic a La Cartuja (4-0) –l’únic títol de l’era Koeman–, amb un moltes baixes, com va succeir a Son Moix. Ara com ara, Dembélé, Dest, Gavi, Coutinho, Balde, Pedri i Ferran Torres són positius en covid, i Xavi ha descartat la presència d’Ansu i Memphis. Tots dos podrien reaparèixer dissabte contra el Granada. Jordi Alba, ja negatiu, i Sergio Busquets, després de complir sanció, tornaran a la llista.

ANSU I MEMPHIS

Cap dels dos viatjarà avui a Linares, però se’ls espera ja contra el Granada

LA DADA

3
copes
va guanyar Xavi amb el Barça (2009, 2012 i 2015) i una amb l’Al-Sadd. Ara la vol com a tècnic.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)