Dembélé regala el bitllet

El Barça inicia la defensa del títol amb una remuntada a Linarejos, amb gols de Dembélé i Ferran Jutglà, i estarà divendres en el sorteig dels vuitens de la copa

Alves, com a interior, debuta per fi amb el Barça

LINARES 1 BARÇA 2

BARÇA:Neto, Araujo (Piqué, 46’), Busquets, Riqui Puig (De Jong, 46’; Álvaro Sanz, 73’), Dani Alves, Jordi Alba, Mingueza, Eric, Nico, Ferran Jutglà, Ilias Akhomach (Dembélé, 46’). LINARES DEPORTIVO:Razak, Dani Perejón, Josema, Lolo, Barbosa, Rodri, Meléndez (Carracedo, 55’), Sanchidrián, Fran Carnicer (Migue Marín, 55’), Hugo Díaz (Etxaniz, 64’; Luis Castillo, 89’) i Nando Copete. GOLS:1-0 (19’) Hugo Díaz. 1-1 (63’) Dembélé. 1-2 (69’) Ferran Jutglà.ÀRBITRE:Cuadra Fernández. TG.: a Lolo i Frenkie de Jong.PÚBLIC:10.000 espectadors a Linarejos.

L’actual campió de la copa estarà en el sorteig dels vuitens de final que es farà divendres. Era l’esperat. El que no havia previst Xavi era tant patiment. Durant quaranta-quatre minuts el Barça va vorejar l’eliminació. És el temps que va passar entre el gol d’Hugo Díaz en el minut 19 i l’empat de Dembélé en el 63. El Barça va patir de valent a Linarejos contra un equip de la primera FEF i durant molts moments van aparèixer els fantasmes del 2004, quan aleshores la Grama va eliminar el Barça de Rijkaard.

Dembélé i Jutglà van treure el Barça d’un bon embolic. Dos gols en sis minuts van servir per remuntar una eliminatòria que s’havia posat lletja amb el gol inicial d’Hugo Díaz, que va superar Neto amb una bona rematada de cap després d’una badada de Mingueza. El de Santa Perpètua es va adormir i va perdre la marca del davanter del Linares, i Jordi Alba i Araujo també van estar massa contemplatius a l’hora de permetre la centrada prèvia de Fran Carnicer.

El Linares va tenir poc més d’un 14% de possessió de pilota en moltes fases de la primera part, però en va tenir prou amb una rematada per ferir el Barça. Precisament rematada és el que li va faltar al Barça en el primer temps.

Xavi va apostar per un 3-4-3, amb Mingueza, Eric i Araujo al darrere, amb Alba projectat en atac i Dani Alves actuant com a interior per la dreta. El brasiler va tenir una estrena positiva. Per a ell no passen els anys. Ha begut de la font de l’eterna joventut i en un Barça replet de joves, ell, als seus 38 anys, es troba com un peix a l’aigua. Tindrà vuitanta anys i Alves continuarà sent aquell nen entremaliat. Vorejant els quaranta ja no és un futbolista de llargs recorreguts, però conserva la delicadesa en els llançaments a pilota aturada, la precisió en la combinació i manté intacte el caràcter competitiu. Ho ha guanyat absolutament tot en l’àmbit de clubs i selecció, i és el professional amb més títols guanyats, però conserva el gen competitiu que l’ha fet ser tan gran.

Alves surt enfortit del seu primer examen. Homes com Mingueza, Riqui Puig i Neto, no. El de Matadepera va perdre moltes pilotes i va ser canviat al descans, i a Neto se’l va veure absolutament fora del partit. Sort en va tenir del gol anul·lat al Linares per part de Cuadra Fernández en una acció de córner en què el porter brasiler va fallar de valent, i també en va tenir del travesser en un xut de Carracedo.

El Linares va fer un partit meritori. Però li va faltar acabar de creure-s’ho. Va mossegar quan va anar darrere en el marcador, però durant massa minuts es va conformar amb l’1-0.

Amb el gol en contra, Xavi va permutar els centrals. Araujo va passar a la dreta; Mingueza, al mig, i Eric, a l’esquerra. Però quan va sacsejar l’equip va ser al descans. L’entrada de Piqué, Dembélé i Frenkie de Jong va ser una declaració d’intencions. El neerlandès, però, només va aguantar mitja hora, fins a la lesió.

La remuntada del Barça va portar el segell de Dembélé i Jutglà. En el cas d’Ousmane, sorprèn que un futbolista que desprèn habitualment tanta apatia sigui capaç d’endollar-se en un partit de primera fase de la copa, en un estadi amb poc glamour, en una nit freda i contra un rival sense pedigrí. Però així és Dembélé. Sempre fora de la norma. El partit que cap de les vaques sagrades vol jugar, ell sí. El seu gol salvador va ser com un petit déjà-vu, perquè ell també va ser el salvador en el partit de la temporada passada a Cornellà en la primera eliminatòria. Aquell dia el porter Ramón Juan havia dut el partit a la pròrroga aturant un penal a Pjanic, però en el temps extra una canonada de Dembélé va posar fi a la resistència del Cornellà. Ahir va ser igual. Una genialitat del francès va permetre empatar el partit. El seu xut, ple d’intenció, va anar acompanyat d’una intervenció poc lluïda de Razak, que hauria pogut fer alguna cosa més per evitar el gol. Dembélé hauria pogut tornar a marcar en el minut 77, però el seu xut, després de deixar clavats dos rivals amb un driblatge, va estavellar-se violentament al travesser. L’altre nom propi va ser el de Jutglà. Mentre el club intenta inscriure Ferran Torres, l’altre Ferran continua fent gols. Va marcar en la Maradona Cup, ho va fer en la lliga i ahir també en la copa. El seu gol val una classificació. Va rebre la passada de Nico, va encarar, es va desfer de Dani Perejón i va definir a meravella al pal llarg. Bon gol i ensurt superat.

DEMBÉLÉ

El francès, com fa un any a Cornellà, va ser clau entrant des de la banqueta

ALVES

El brasiler va tenir una positiva estrena, actuant al mig del camp i jugant 90 minuts