Barça

El protagonista

Dani Alves

Retorn i redebut

“És molt especial el dia d’avui. Per tot el que suposa tornar a vestir aquesta samarreta, ha estat molt màgic”, va dir Dani Alves

Dani Alves es va despertar ahir sense saber si podria jugar al municipal de Linarejos. La seva inscripció continuava pendent, però al llarg del matí es va acabar produint i, finalment, va pujar a l’avió per formar part de l’expedició culer que va desplaçar-se a Linares. I, estant disponible, Xavi Hernández no ho va dubtar i el va posar de titular. Alves, doncs, va tornar i va redebutar de blaugrana, cinc anys i mig després del seu adeu. “És molt especial el dia d’avui”, va explicar el futbolista brasiler al final del partit. “Per tot el que suposa tornar a vestir aquesta samarreta, ha estat molt màgic”, va manifestar el futbolista de 38 anys, que va disputar els 90 minuts quan feia més de quatre mesos que no jugava cap matx oficial, ja que l’últim que va disputar amb el São Paulo va ser a mitjan agost.

Òbviament se li va notar aquesta inactivitat, li falta frescor encara, rodatge per acabar les accions amb més lucidesa i que els esforços no el penalitzin tant, però va oferir un rendiment decent, tant en defensa com en atac. Partint del carril dret, però anant molt cap a dins i entrant en joc en zones interiors, va ser capaç d’originar diverses situacions de gol: d’una combinació amb Nico van generar una clara oportunitat d’Ilias; i una gran passada seva va desembocar en una rematada de Ferran Jutglà dins de l’àrea petita que el porter rival va aturar. “És una posició entre lateral i mig. Ajudo en la sortida i ocupo els espais. És una demarcació que domino i en què he jugat moltes vegades. A més, aquí hi ha gent amb molta qualitat que facilita molt les coses”, va indicar el brasiler. “Amb la posició de l’Alves buscàvem més superioritat a dins, trobar-lo per dins”, va aclarir Xavi, que també li va donar les regnes de la pilota aturada, i el dorsal 8 va ser l’encarregat d’executar faltes i córners, i un d’ells també va estar a punt de ser diana després de connectar amb Araujo, però el cop de cap del central va marxar a fora. “Havíem de guanyar, era el meu redebut i no em podien deixar tirat”, va fer broma el jugador.

Amb la incorporació d’Alves, el Barça suma un element, per al lateral, per al carril, per a l’extrem, però també per a la medul·lar, com va quedar palès ahir, ja que Xavi el veu en aquestes demarcacions més per dins. L’equip obté també caràcter competitiu i experiència en un grup farcit de joventut. “Hem fet un gran esforç, però és així. Hem d’aprendre a competir i lluitar fins a l’últim moment. Només aconsegueixen victòries els que lluiten, i avui hem lluitat i ho hem aconseguit”, va expressar. “Hem de tenir esperit de competir, ser mentalment forts. Competir fort i guanyar partits”, va insistir.

68
intervencions
6
passades de mèrit bones
7
pilotes recuperades Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)