Barça

Quatre anys després

Avui es compleixen quatre anys de l’arribada de Philippe Coutinho al Barça, el fitxatge més car de la història del club, que ha ofert un rendiment molt per sota de les expectatives

Barça i Aston Villa negocien la cessió del brasiler

Avui fa exactament quatre anys que Philippe Coutinho va aterrar al Barça i avui, també, podria ser el seu últim dia com a blaugrana. Si no és avui serà properament, ja que la sortida del brasiler de l’entitat culer està en un moment calent i a punt de ser un fet. Ni al jugador, ni al club els interessa continuar agafats de la mà, i l’única solució és que els camins de tots dos se separin. D’una banda, el futbolista vol jugar, amb el mundial a l’horitzó, i és conscient que ha de recuperar, o almenys acostar-se, a la seva millor versió per tenir alguna possibilitat de ser convocat per Tite, cosa que en el Barça sembla ja pràcticament impossible. De l’altra, en el club s’exploren vies per alliberar massa salarial, per tal de poder inscriure Ferran Torres i altres incorporacions que puguin arribar, i la marxa de Coutinho que té un dels sous més elevats de la plantilla i que no és un element que estigui oferint rendiment, resulta una opció interessant.

El seu destí doncs s’entreveu a Birmingham, a Anglaterra, a la Premier League, allà on va practicar el seu millor futbol i ja ha donat el sí a l’Aston Villa, que entrena Steven Gerrard, amb qui va compartir vestidor com a jugador durant tres temporades (del 2012/13, 2013/14 i 2014/15), abans que la llegenda red decidís posar rumb als EUA on es va retirar. “Ha estat 63 vegades internacional amb el Brasil, és un guanyador nat, juga en el Barça, va ser increïble al Liverpool... Puc entendre que se’l relacioni amb tants equips”, va dir Gerrard ahir, qüestionat sobre la possible arribada del blaugrana al Villa Park. “No crec que et posin el sobrenom de mag si no ets un futbolista especial. És algú a qui respecto molt. Però no vull ficar-me en especulacions perquè és un jugador del Barça”, va afegir el tècnic dels villans. La realitat però és que les negociacions entre els clubs s’estan produint i la fórmula pel desembarcament del brasiler a l’Aston Villa és la d’una cessió amb opció de compra. Ara, falta que es posin d’acord en quin percentatge de fitxa assumeix el club anglès i en com es resol l’opció de compra a final de curs, si és obligatòria o no, i en quin preu s’estipula. Una altra opció és allargar la cessió a un curs i mig ja que el mitjapunta acaba contracte amb el Barça el 30 de juny del 2023.

Sense pena ni glòria

El pas de Coutinho pel Barça ha estat un fracàs. Va aterrar el 7 de gener del 2018, procedent del Liverpool per uns 160 milions d’euros, que el fan ser el fitxatge més car de la història de l’entitat, i les seves prestacions han estat molt lluny de les expectatives. El brasiler era quan va arribar un dels millors futbolistes del planeta, estava en una edat idònia (25 anys), però de blaugrana no ha rutllat i no ha estat capaç de mostrar tot el seu potencial. Sí que en la primera mitja temporada (2017/18) va ser titular i va jugar a un molt bon nivell, però des d’aleshores no ha aixecat el cap. En el següent (2018/19) es va ensorrar i va acabar per no comptar en l’equip que orientava aleshores Ernesto Valverde i va anar cedit (2019/20) al Bayern. Al conjunt bavarès va aixecar el triplet, però, tot i participar, va tenir un paper secundari en el conjunt entrenat per Hansi Flick, que no va fer efectiva l’opció de compra que havien pactat. Va tornar al Barça (2020/21) i Ronald Koeman li va donar galons fins que una inoportuna lesió al genoll el va apartar abans d’hora, i aquesta darrera temporada (2021/22) tampoc s’ha trobat ni amb el preparador neerlandès ni amb Xavi Hernández.

EL PROTAGONISTA

160
milions
va pagar el Barça, presidit aleshores per Josep Maria Bartomeu, al Liverpool per Coutinho.
No et posen el sobrenom de mag si no ets un futbolista especial. Coutinho és un guanyador nat
Steven Gerrard
ENTRENADOR DE L’ASTON VILLA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)