Barça

L’opció de compra de l’Aston Villa serà de 40 milions

Mercat. El Barça fa oficial la cessió de Coutinho al club anglès fins a finals de temporada però l’operació no s’acabarà de tancar fins que passi la revisió mèdica i obtingui el permís de treball

La direcció esportiva del FC Barcelona continua treballant a contrarellotge per poder inscriure Ferran Torres i que el gran reforç d’hivern pugui estar a disposició de Xavi el més aviat possible. Malgrat que ahir es va fer oficial la cessió de Coutinho a l’Aston Villa fins a final de temporada, la realitat és que encara no n’hi hauria prou per superar l’obstacle del fairplay financer de la lliga. El club anglès es farà càrrec d’aproximadament el 50% del que li queda per cobrar d’aquesta temporada i l’estalvi per al Barça estaria al voltant dels 7 milions d’euros, una quantitat rellevant però que encara seria insuficient per poder inscriure Ferran. El club continua fent números amb LaLiga.

El brasiler marxa cedit fins a final de temporada a l’Aston Villa, que es reserva una opció de compra. Aquesta serà de 40 milions d’euros, una quantitat amb què el club blaugrana ja se sentiria satisfet tenint en compte que quan acabi la cessió, i si no se’l queden, a Coutinho li quedarà encara un any de contracte. El gener del 2018 el Barça va acordar amb el Liverpool pagar 120 milions d’euros i 40 en variables pel futbolista, que ha estat una autèntica ruïna esportiva i econòmica per a l’entitat blaugrana.

Malgrat que es va anunciar oficialment l’acord entre els dos clubs, aquest no serà ferm fins que Coutinho passi la revisió mèdica i obtingui el permís de treball. La lesió que va tenir, ja fa temps que està superada, però el brasiler va donar positiu per covid el 30 de desembre passat i no pot viatjar a Anglaterra fins que no sigui negatiu. Un cop estigui allà s’haurà de tornar a fer un test. Aquesta és la segona cessió del fitxatge més car en la història del FC Barcelona, ja que també va jugar una temporada cedit al Bayern de Munic.

La sortida de Coutinho no és l’única que vol fer el Barça en aquest mercat d’hivern. S’està treballant intensament per trobar una nova destinació a Umtiti, que no compta per a Xavi i que té una de les fitxes més altes de la plantilla, i també en la marxa de Luuk de Jong, Demir, Neto o Dest. Aquest últim, però, és molt complicat que marxi perquè, malgrat que el Barça està considerant ofertes per ell, el jugador no té gens clara una sortida i es vol quedar. En el cas del porter, sí que té propostes, però insuficients per als interessos del club blaugrana.

També ajudaria a tenir més marge per fitxar la renovació de Dembélé però, de moment, el francès no sembla disposat a acceptar l’última oferta que va rebre del Barça. De fet, en el club ja donen pràcticament per perdut el jugador i ja pensen més en com afrontar el seu cas, tenint en compte que ja pot firmar per qualsevol altra entitat. Xavi vol comptar amb ell fins al final de la temporada.

FAIRPLAY

La marxa de Coutinho encara no permet la inscripció de Ferran Torres

FRACÀS

És el segon cop que el fitxatge més car de la història marxa cedit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)