Barça

Mirar cap amunt

Després d’estrenar l’any amb un triomf a Mallorca, el Barça de Xavi, sense Ansu Fati, buscarà tres punts més al camp del Granada per continuar la seva remuntada

La victòria donaria confiança de cara al clàssic

La victòria al camp del Mallorca amb l’equip en precari per les múltiples baixes és una d’aquelles que generen confiança, que aixequen els ànims i fan grup. Així ho va destacar Xavi Hernández, que es va mostrar molt orgullós per aquells tres punts. Un triomf “de família”, va arribar a dir. A més a més, l’equip va quedar a tan sols un punt de les places que donen accés a la pròxima edició de la Champions, el gran objectiu aquesta temporada.

Avui contra el Granada (18:30 h), l’equip té l’obligació de continuar guanyant per confirmar la línia ascendent que manté en els últims partits i que fa ser optimista el seu entrenador. El Barça recuperarà efectius, no tots perquè Xavi prefereix reservar Ansu Fati per a la supercopa contra el Madrid, però sí que podria tornar Memphis al marge de ja poder comptar amb Dest, Gavi, Balde, Abde, ja negatius, o Lenglet i Luuk de Jong, baixes contra el Linares. La victòria també serviria per posar pressió a l’Atlético de Madrid, que diumenge defensarà la seva plaça de Champions contra el Vila-real. Si el Barça guanya i els de Simeone no ho fan, els blaugrana els pisparan l’últim lloc d’accés a la màxima competició europea. El triomf, per tant, és de vital importància.

No hi serà Ansu, ni tampoc Araujo, avui l’han operat amb èxit, ni Frenkie de Jong, però Xavi, que donarà avui la llista, guanya força recursos respecte a l’últim partit. Podria sortir amb un onze format per Ter Stegen a la porteria, amb Alves i Alba als laterals, Piqué i Eric a l’eix, un mig del camp amb Busquets de mig centre i amb Gavi i Nico d’interiors i al davant Dembélé a una banda, Luuk de Jong es podria mantenir com a referència si Xavi prefereix ser prudent amb Memphis i a l’altre extrem jugaria Jutglà, que es va endur els elogis del seu tècnic per la seva comprensió del joc de posició. L’osonenc s’està guanyant amb bones actuacions mantenir-se en l’equip. També Dembélé continuarà sent una peça important encara que el seu futur no estigui resolt. Xavi el considera molt important –va quedar clar contra el Linares– i, prengui la decisió que prengui, renovar o marxar, ell el farà jugar si no se li imposa des de més amunt que es quedi a la grada.

Un triomf convincent reforçaria l’equip de cara al partit de semifinals de la supercopa d’Espanya contra el Real Madrid de la setmana vinent. Un duel on el Barça està convençut de tenir moltes coses a dir.

El partit contra el Granada és una bona prova de foc per a aquest Barça en línia ascendent i que està certificant la seva millora futbolística i també de resultats. El conjunt andalús, com el blaugrana, està en un gran moment de forma i acumula una ratxa de sis partits sense perdre. Té baixes però juga a casa i té arguments suficients per fer mal. I s’ha de recordar que Robert Moreno és un entrenador que coneix molt bé el Barça.

Xavi prefereix no forçar Ansu Fati i el reserva per al clàssic de la supercopa

Robert Moreno: “És un equip difícil de batre”

Robert Moreno va reconèixer que el Barça de Xavi és un equip “difícil de batre” però que intentaran posar-ho tot per guanyar. Al tècnic del Granada, que va tenir Xavi com a jugador quan era assistent de Luis Enrique, no el sorprèn la bona feina del vallesà. “Quan era jugador, ja era entrenador perquè tenia inquietud i les idees molt clares. Amb ell està molt definit el patró de joc que practiquen amb algunes petites variants.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)