Barça

El protagonista

Gavi

Pecat de joventut

Gavi va ser el gran protagonista en dues de les accions clau del partit del Barça a Los Cármenes. En la primera el va enxampar Soto Grado des del VAR i en la segona el va castigar González Fuertes des de la gespa. Dues faltes en tot el partit, dues targetes. Rigorós, dolorós i decisiu a parts iguals. L’expulsió de Gavi, la primera amb el primer equip del Barça, va condemnar l’equip de Xavi a Granada.

El dorsal 30 del Barça ja s’havia perdut la visita a Mallorca després de complir un cicle de targetes grogues, i ahir, en el retorn i després de superar la covid, va rebre la primera expulsió. Va deixar l’equip en inferioritat numèrica i va impulsar el Granada de Robert Moreno cap a l’empat. Xavi ho tenia clar al final del partit: “La vermella a Gavi? L’experiència i l’ofici es guanya amb els partits. No li podem demanar més, però és clar que l’expulsió ens ha fet molt mal.” Gavi va cometre un error de joventut. Allò que tantes vegades se li ha elogiat, el seu esperit competitiu, la seva entrega, la seva intensitat, el fet de disputar cada pilota com si fos l’última, no renunciar al cos a cos tot i tenir només disset anys, és precisament el que li va costar car ahir. Gavi va tenir un excés de rauxa. No va calcular bé i va caure en el seu propi parany. La falta al seu excompany Àlex Collado al mig del camp, en una acció del tot evitable, li va costar la vermella i, de retruc, dos punts al Barça. Però així és Gavi: tot nervi, tot caràcter, tot intensitat. L’experiència li donarà pausa amb els anys i lectura de partit; el talent i l’energia els té innats.

És clar que no va ser el seu millor dia, perquè també va sortir en la foto del gol anul·lat a Luuk de Jong. Curiosament ell va fer la centrada al neerlandès en el gol, però en l’anàlisi de la jugada, el VAR va detectar un fora de joc previ del mateix Gavi en una jugada anterior, que Soto Grado des del VAR va considerar que era la mateixa acció atacant i que, per tant calia, invalidar-la. El VAR va entrar en primera instància a valorar la posició de Luuk de Jong i va acabar rebobinant la cinta fins al fora de joc de Gavi.

47
intervencions
4
pilotes recuperades
3
pilotes perdudes
2
faltes comeses
2
faltes rebudes
0
rematades
0
gols Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)