Barça

Frenkie, al rescat

El Barça suma tres punts vitals a Vitòria en un partit soporífer, gràcies a un gol salvador de De Jong a tres minuts del final

Mendilibar acaba expulsat i Xavi respira, amb quinze dies sense futbol per endavant

ALAVÉS 0 BARÇA 1

BARÇA:Ter Stegen; Dest, Piqué, Araujo, Jordi Alba; Sergio Busquets, Pedri (Lenglet, 90’), Frenkie de Jong; Abde (Nico, 71’), Ferran Torres i Luuk de Jong (Jutglà, 84’). ALAVÉS:Pacheco; Martín, Laguardia, Lejeune, Javi López; Jason, Pina (Moya, 87’), Escalante, Pere Pons (Miguel, 71’), Rioja (Édgar, 90’) i Joselu. GOLS:0-1 (87’) Frenkie de Jong.ÀRBITRE:Figueroa Vázquez.T.G.:Cap.T.V.:Al tècnic de l’Alavés, José Luis Mendilibar.PÚBLIC:14.056 espectadors a Mendizorrotza.

Comptar ovelles és un remei útil contra l’insomni. Relaxa la ment. El problema és quan són les ovelles les que s’adormen abans. Va passar a Vitòria. El joc del Barça de Xavi va acabar amb tot el ramat roncant. Les ovelles, el gos i el pastor. Partit dolent del Barça a Mendizorrotza. Interruptor en mode off. Partit soporífer amb l’Alabès com a còmplice. El millor, sens dubte, els tres punts. El gol de Frenkie de Jong a tres minuts del final val el seu pes en or.

El Barça venia ferit pels dos cops anímics de les dues últimes setmanes. Perdre la supercopa i quedar eliminat de la copa han afectat ostensiblement la moral d’una plantilla que precisament no va sobrada d’autoestima aquesta temporada. Es nota a les cares dels futbolistes i també en el joc de l’equip. Pacheco va viure tranquil durant 87 minuts. Fins al gol, el Barça no va generar gairebé res en atac. Només la rauxa d’Abde semblava sacsejar alguna cosa de tant en tant, però, quan va ser substituït per Nico, el Barça va perdre l’única via que, fins aleshores, havia inquietat mínimament l’Alabès. Xavi va preferir deixar Ferran Torres al camp i sacrificar la peça d’Abde. La decisió semblava errònia, però el resultat final li dona la raó. Xavi es va estimar més aguantar el valencià tot i que estava fent un partit molt discret i se’l va notar cansat després de la pròrroga jugada contra l’Athletic. Ferran, que debutava ahir en la lliga amb el Barça, té més gol i més capacitat per detectar fissures que Abde. I a través d’ell va arribar el gol: Nico va tocar per a Jordi Alba, el lateral va enviar una centrada llarga, Ferran va guanyar l’esquena al seu defensor i va cedir una pilota franca al primer toc perquè Frenkie de Jong, que havia quedat en fora de joc en l’acció prèvia, rematés a pler des de la frontal de l’àrea petita després de quedar de nou habilitat. Va ser tot el que va fer el Barça en atac durant el partit. Però amb això n’hi va haver prou. Pragmatisme i sort. Allò que sempre ha reclamat Xavi: la sort. Després de les derrotes contra el Madrid i l’Athletic, havia dit que havia sortit creu quan havien merescut que sortís cara. Ahir, ni tan sols havia moneda. El Barça va ser avar. Però, coses de la vida, ahir sí va acabar tenint premi.

Abans del gol, poc a destacar en atac. Només un xut molt desviat de Ferran Torres en la primera part després d’una bona transició de Pedri i una rematada sense fe de Luuk de Jong en la segona part, sol davant Pacheco, després d’una falta deliciosament executada per Pedri. Luuk va arribar a tocar la pilota amb la punta de la bota, però la va enviar al cos de Pacheco i Piqué no va poder aprofitar el rebuig.

L’Alabès tampoc va fer gran cosa per buscar el gol. Però seva havia estat la millor ocasió de gol abans de la diana de Frenkie. La rematada de cap de Joselu, l’home gol de l’Alabès, va marxar desviada (77’). També Pere Pons havia perdonat en un un contra un davant Ter Stegen al final de la primera part, en una acció en què Ferran va perdre una pilota al mig del camp i, després, es va desentendre de perseguir Pons.

L’Alabès va poder, fins i tot, empatar en l’última acció del partit. Araujo va concedir un córner, el porter Pacheco va pujar a fer la rematada i un futbolista del conjunt basc va arribar a connectar amb la pilota, però Ter Stegen va poder-la blocar. Es va salvar el Barça. Mendilibar va acabar expulsat i Xavi respira. Victòria vital, coincidint amb quinze dies sense futbol per endavant.

DECISIU

Ferran Torres debuta en la lliga i seva és l’assistència a De Jong en el 0-1

VESTIDORS

Estic content per l’esforç i sobretot pel resultat. Són tres punts d’or per a nosaltres
Xavi Hernández
ENTRENADOR DEL BARÇA

CINQUENS

El Barça escala fins a la cinquena posició, a un punt de la zona de Champions
És una victòria importantíssima. Amb el camp gelat, ens ha costat generar perill, però hem tingut fe fins al final

MINUT A MINUT

13’ Centrada de Pedri després d’una combinació amb Ferran Torres i xut de Luuk de Jong que surt a fora per poc. 24’ Pacheco atura el cop de cap de Piqué en un córner. 31’ Laguardia és a punt de sorprendre el seu porter, Pacheco, després d’una pilota pentinada per Busquets en un córner.
45’ Pere Pons arriba sol dins l’àrea, sense cap rival que el freni, però fa un xut amb poca força que Ter Stegen atura. 52’ Joselu busca una centrada perillosa que no troba rematador. 63’ Luuk de Jong i Piqué no poden arribar a una falta executada per Pedri. 77’ Rematada de cap de Joselu que va a fora per poc.
87’ Jordi Alba fa una passada filtrada amb la dreta cap a Ferran Torres, que trenca el fora de joc i posa la pilota al mig cap a Frenkie de Jong, que bat Pacheco amb facilitat. 93’ Joselu connecta la rematada de cap en un córner, però Ter Stegen la bloca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)