Barça

Aubameyang, lligat, i Dembélé resisteix

En una altra jornada frenètica a les oficines de la ciutat esportiva, el Barça tanca la incorporació del davanter nascut a Gabon però finalment no pot col·locar el francès i ara haurà de decidir si el manté a la grada, l’aprofita fins al juny o li dona la carta de llibertat

De Luuk de Jong a Pierre-Emerick Aubameyang. De 9 a 9. El neerlandès va arribar cedit pel Sevilla en l’últim minut de l’anterior finestra del mercat d’estiu, a l’últim instant, i cinc mesos després el futbolista nascut a Gabon es converteix ara en la quarta i última alta del Barça en aquest mercat d’hivern, després dels fitxatges de Dani Alves, Ferran Torres i Adama Traoré. Una operació tancada també l’últim dia, amb altes dosis d’intriga, però amb un final feliç per a Xavi Hernández, que s’ha quedat sense Álvaro Morata, el davanter que ell havia escollit, però que està satisfet amb l’arribada d’Aubameyang com a pla B. Xavi ja té davanter.

El dia havia començat agitat ja ben aviat. Al migdia aterrava Aubamenyang a l’aeroport del Prat. Allà va signar autògrafs a alguns aficionats que el van reconèixer i es va fer fotografies amb ells abans de pujar al cotxe que l’estava esperant. L’acord semblava que es podria anunciar de manera imminent, però a la tarda el Barça va ajornar la revisió mèdica i mitjans anglesos, com el cas de The Athletic, fins i tot van arribar a publicar que les negociacions s’havien trencat per falta d’entesa econòmica. El cas és que l’operació es va reactivar i a quarts de nou de la nit Aubamenyang va passar la revisió mèdica a l’hospital de Barcelona, on se li va fer un exhaustiu examen. Preocupava el tema cardíac després d’unes petites seqüeles que ha tingut un cop superada la covid, i el Barça ja està escarmentat amb el cas Agüero. Laporta va mostrar el seu optimisme en la gala feta ahir per Mundo Deportivo, on va insinuar que Mateu Alemany havia aconseguit encaixar les peces. Laporta va tornar a la ciutat esportiva per tancar-ho tot. Abraçades al despatx de la ciutat esportiva quan van tocar les 00.00 h. Satisfacció. Aubamenyang arriba finalment amb la carta de llibertat de l’Arsenal i signa per mig any i un altre d’opcional.

Descartar un nom

El fitxatge d’Aubameyang soluciona un problema però en genera un altre, perquè la normativa de l’Europa League diu que cada club només pot inscriure tres nous futbolistes i ara Xavi haurà de triar entre Aubameyang, Adama, Ferran i Alves.

Guanya Dembélé

La direcció esportiva del Barça va estar treballant intensament durant tota la jornada i va complir els grans objectius a mitges. El club blaugrana té el davanter desitjat, però també necessitava trobar un equip a Dembélé que estigués disposat no només a assumir el que li queda de fitxa, sinó que també pagués una quantitat de traspàs, per petita que fos. La sortida de Dembélé era la gran operació en el mercat d’hivern després de les seves constants negatives a les diverses ofertes de renovació que li han fet arribar aquests últims mesos, però finalment el jugador ha sabut aguantar la pressió –no ha entrat en les dues últimes convocatòries– i continuarà en el Barça fins a final de temporada, sempre que el club no li doni la carta de llibertat, una opció que està damunt la taula. El Barça va estar negociant amb el Tottenham i l’acord entre els clubs va estar a prop però el jugador va resistir-se a marxar, sabent que pot fer-ho al juny gratis i enduent-se una bona prima de mercat. Dembélé i Aubameyang ja van coincidir al Dortmund.

El Barça ha estat molt actiu en el mercat i encara li hauria agradat poder tancar alguna operació més però no ha estat possible, sobretot pel límit salarial. Acaba amb quatre incorporacions –Dani Alves, Ferran Torres, Adama Traoré i Aubameyang– i amb tres sortides –Coutinho, Yusuf Demir i Iñaki Peña–. I no s’ha d’oblidar la renovació d’Umtiti, que va ser clau per poder inscriure Ferran Torres, l’únic pel qual s’ha pagat un traspàs.

ACTIUS

El Barça tanca el mercat hivernal amb quatre fitxatges i tres sortides
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)