Barça

Aubameyang: “Això és com un somni i no em vull despertar”

Aubameyang, el soci número 143.282, confia poder demostrar al Camp Nou la seva vàlua com a golejador i aprofitar l’oportunitat que li brinda el Barça, després de sortir de Londres per la porta del darrere. Promet gols i treball

El forensic, Adama Traoré i Pierre-Emerick Aubameyang. Setmana farcida de presentacions al Camp Nou abans de la gran batalla contra l’Atlético de Madrid. Ahir, torn per a l’ex de l’Arsenal. Aubameyang arriba a Barcelona per ser l’home gol del Barça de Xavi. Als seus 32 anys, aquesta serà la seva primera experiència en la lliga espanyola, després d’haver fet gols en la Premier, la Bundesliga i la Ligue 1. “Espero ajudar l’equip amb els meus gols i espero marcar-ne molts amb aquesta samarreta. Per a mi és un honor ser avui aquí.” “Vull estar molts anys jugant en el Barça. Treballaré molt per intentar quedar-me aquí el màxim possible.” “És una oportunitat única en la meva vida. Estic molt content d’haver pogut fitxar per un club tan gran com aquest. Això és com un somni i no vull despertar-me”, va explicar.

Després de quatre temporades i mitja a Londres, Aubameyang ha sortit de l’Arsenal per la porta del darrere com a conseqüència de les seves desavinences amb Mikel Arteta. El davanter nascut al Gabon confia trobar millor química amb Xavi: “Han estat uns últims mesos complicats, però l’Arsenal ja és cosa del passat; ara el present és el Barça. He parlat amb el mister i ell em vol en el rol de 9, però també puc jugar a la banda. No m’atreveixo a dir una xifra de gols, però espero marcar-ne molts.”

Aubameyang, que ha signat fins al 2025, amb una clàusula que permet al club rescindir-li el contracte al final de la temporada 2023 si el seu rendiment no és l’esperat, lluirà el dorsal 25, curiosament un número que anteriorment han portat homes que també van fer el viatge Londres-Barcelona com Alex Song i Thomas Vermaelen. Ell és el novè futbolista que canvia l’Arsenal pel Barça, després d’Overmars, Petit, Van Bronckhorst, Henry, Hleb, Cesc i els citats Song i Vermaelen.

Auba, com vol que l’anomenin, ja sap què és marcar al Camp Nou. Ho va fer en el Gamper del 2019, l’últim celebrat a l’estadi amb públic, abans de la pandèmia (2-1). Aquell dia va marcar a Neto. Ara el seu objectiu imminent és Jan Oblak, tot i que admet que li falta ritme de competició.

A Aubameyang se li va preguntar per unes declaracions antigues, de la seva etapa en el Dortmund, en què va flirtejar amb Florentino Pérez i la possibilitat de jugar algun dia en el Real Madrid. Va driblar bé l’embolic explicant que tot plegat era un assumpte familiar amb el seu avi ja difunt. “Tinc família a Àvila, i allà són del Madrid. El meu avi era de l’Atlético i jo li deia que jugaria amb el Madrid. Però estic segur que, sigui on sigui ell ara, està molt feliç de veure’m en el Barça.” També Laporta va desactivar ràpid la bomba. Abans de començar l’acte es va anticipar a la premsa i va mostrar el nou carnet de soci d’Aubameyang. És el número 143.282.

Ousmane troba un aliat

La negativa de Dembélé de marxar del club o renovar ha obligat Mateu Alemany i el Barça a fer autèntics equilibris per esquivar el fair-play financer. Aconseguir que l’Arsenal li rescindís el contracte va ser bàsic, i tot i així l’operació va estar a punt de fracassar perquè la documentació va entrar per poc, un o dos minuts abans de la fi del termini d’inscripció: “Va ser un dia molt boig. Per sort tot va acabar bé”, explicava Pierre-Emerick. Difícilment acabarà tan bé, en canvi, el matrimoni Barça-Dembélé. Però a Ousmane li ha sortit un aliat. Potser l’únic dins el vestidor. El francès i el del Gabon van coincidir fa anys en el Borussia: “Com a amic d’Ousmane espero que ell i el club trobin aviat una solució. És un jugador fantàstic i espero ho arreglin”, desitja.

EL PROTAGONISTA

Espero ajudar l’equip amb els meus gols i espero marcar-ne molts amb aquesta samarreta. És una oportunitat única en la meva vida
Com a amic d’Ousmane, espero que ell i el club trobin aviat una solució. És un jugador fantàstic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)