Barça

Amb Dembélé dins

L’atacant francès torna a comptar per a Xavi després de gairebé un mes sense fer-ho arran del serial de la renovació i podria ser titular avui contra l’Atlético

Una victòria seria un gran impuls anímic per als culers i els permetria tornar al quart lloc

Un dia més, Ousmane Dembélé acapararà els focus. I és que l’atacant francès, protagonista del serial de la temporada a can Barça per la seva renovació, torna a comptar per a Xavi Hernández i s’entreveu, a més, titular avui (16.15 h) al Camp Nou contra l’Atlético. Es tracta d’un retorn farcit d’ingredients el del 7, absent en l’equip per decisió del club des del 12 de gener en la supercopa contra el Real Madrid, després de no haver acceptat l’oferta d’ampliació de contracte d’una entitat blaugrana que sent profunda decepció per com s’han produït els esdeveniments. De fet, si fos per Laporta, Dembélé no tornaria a vestir la samarreta del Barça, però Xavi, devot del futbol del francès, pensa que mentre el jugador tingui contracte se l’ha d’aprofitar i així ho va fer entendre al president. Tot i això l’escenari és complicat. Ara mateix, l’internacional bleu marxaria a final de curs, després de no haver acceptat l’esmentada proposta de renovació –van ser dues– i de negar-se, també, a marxar en el mercat d’hivern, i tot plegat, unit al fet que ha estat un futbolista pel qual el Barça va pagar molts diners fa quatre temporades i mitja (135 milions d’euros) i que el seu rendiment (31 gols en 129 partits), marcat per les lesions, ha estat un fracàs absolut, propicia que un sector important de la massa social senti desafecció envers la seva figura.

La reacció de l’estadi es veurà, doncs, aquesta tarda, en un matx transcendental a tots els nivells. Guanyar, permetria al conjunt culer tornar a llocs de Champions, ja que avançaria l’Atlético, quart classificat, a qui té a un punt de distància, i també li donaria un extra de confiança i de moral imposar-se a un rival important, cosa que fa temps que no passa. Serà una dia d’estrenes també, ja que Traoré i Aubameyang, fitxats els últims dies de mercat, probablement entraran en escena. El de l’Hospitalet té números de sortir d’inici i aportar verticalitat i un contra un des de la banda a un atac mancat d’autosuficiència i determinació, mentre que el gabonès, que no juga des del 2 de desembre, podria debutar en la segona part.

Hi haurà, doncs, cares noves avui sobre la gespa del feu culer i també vells coneguts. Luis Suárez, llegenda del club, amb el qual va aixecar 13 títols, tercer màxim golejador de la història i peça fonamental en el triplet (2014/15) del Barça entrenat per Luis Enrique, torna al Camp Nou. Ja ho va fer la campanya passada, ja que a l’Atlético va recalar-hi l’estiu del 2020, però en aquella ocasió va ser sense públic i avui el cent per cent de l’aforament s’hi podrà retrobar. No hi serà Antoine Griezmann, també ex, lesionat i l’única baixa d’un equip en què també hi haurà estrenes. Daniel Wass al lateral dret, un dels reforços d’hivern dels colchoneros juntament amb Reinildo, sembla que jugarà al lateral dret. L’equip dirigit per Diego Pablo Simeone, com el Barça, tampoc està duent a terme una bona temporada i no s’enlaira; en la lliga acumula 7 punts dels darrers 21 i l’últim partit el va remuntar (3-2, contra el València) quan perdia en el minut 90.

Simeone la tenia guardada a Xavi

C.G.

“Xavi deia el 2016 que el joc de l’Atlético no era per a l’estil dels equips grans, ara té la possibilitat, amb aquesta arribada de futbolistes, de desplegar el que ell busca, vol, s’imagina i allò amb què va anar creixent en la seva carrera al Barça”, va dir Simeone en la prèvia. “És molt respectable el que opina. Ara a intentar demostrar-ho com l’entrenador que és, que segurament serà molt bo”, va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)