Barça

‘Els segadors’, vetat

S’hi nega. L’Espanyol descarta fer sonar l’himne nacional abans del derbi, tal com havia demanat la Generalitat per la presència del president Aragonès. El govern no ho entén

Incredulitat, sorpresa, i per què negar-ho?, un cert punt d’enuig i malestar. Aquest és el sentiment del govern de la Generalitat de Catalunya després de la negativa de l’Espanyol a posar Els segadors, l’himne nacional de Catalunya, per la megafonia del seu estadi abans del partit contra el Barça de demà al RCDE Stadium. Des del Departament de Presidència s’havia demanat que es repetís el protocol seguit en els partits que Pere Aragonès havia presidit al Camp Nou i Montilivi, però el club blanc-i-blau ho ha descartat perquè el seu protocol no ho preveu. Aquest argument ha generat perplexitat en la Generalitat. “No entenem que no facin com el Barça o el Girona quan el president va als seus estadis”, asseguren a aquest diari fonts governamentals. No hi ha gaires esperances que l’Espanyol faci marxa enrere.

I és que Els segadors van sonar al Camp Nou abans del clàssic de lliga entre el Barça i el Real Madrid del 24 d’octubre del 2021, i també abans del partit benèfic a favor dels malalts d’ELA que el 16 de gener passat van disputar exjugadors del club blaugrana i el Girona a l’estadi de Montilivi, promogut amb finalitats solidàries per Juan Carlos Unzué, amb un vincle amb tots dos clubs.

Joan Laporta va decidir que sempre que vingués el president de la Generalitat al Camp Nou s’hi sentiria l’himne nacional de Catalunya per la megafonia, com ja havia fet en la seva anterior etapa. Quan es va saber, l’expresident Josep Maria Bartomeu va explicar que havien decidit retirar-lo a petició de la Generalitat perquè durant les presidències de José Montilla, Pasqual Maragall i també amb Artur Mas s’havien sentit xiulets.

Al març, ‘la roja’

El proper 26 de març, la selecció espanyola dirigida per Luis Enrique jugarà a l’estadi de l’Espanyol un partit amistós contra Albània a les set de la tarda. Feia 18 anys que el combinat espanyol no jugava a Catalunya. L’última vegada que la selecció espanyola va jugar a Barcelona va ser el 18 de febrer del 2004 en un partit amistós contra el Perú; es va jugar a l’estadi Lluís Companys i va acabar amb triomf espanyol per 2-1, amb gols de Joseba Etxeberria i Rubén Baraja.

PRECEDENTS

Al Camp Nou i a Montilivi, l’himne ha sonat amb la presència de Pere Aragonès

INCOMPRENSIÓ

El governo no entén que l’Espanyol no segueixi el mateix protocol

AL CAMP NOU

Joan Laporta va recuperar la reproducció de l’himne després d’anys absent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)