Barça

Xavi Hernández

Entrenador del FC Barcelona

“El derbi és ideal per consolidar coses positives”

Xavi Hernández afronta avui el seu primer derbi a l’RCDE Stadium. Serà el segon com a entrenador del Barça. El de Terrassa signa amb els ulls tancats repetir el resultat del 20 de novembre, en el dia del seu debut. Aquell dia el Barça va guanyar per 1-0 amb un gol de Memphis des del punt de penal. Una victòria avui a Cornellà serviria per continuar creixent i mantenir-se en zona Champions: “Volem consolidar les coses que vam fer bé el dia de l’Atlético. L’equip necessita dos o tres resultats positius, ja n’hem aconseguit dos, i el derbi és una bona oportunitat per consolidar sensacions positives.” “Estem competint molt bé. Hem guanyat intensitat, recuperem moltes pilotes a camp contrari, la pilota també circula més ràpid... Hem de consolidar tot això.” “Serà un derbi contra un rival dur i intens. Vicente Moreno té l’equip molt treballat. Veurem un Espanyol similar al del Camp Nou. Però nosaltres ara estem millor, hem canviat alguns jugadors, juguem millor... Serà una prova de foc, un altre test contra un rival intens, en un partit, com sempre, de molta rivalitat”, va explicar Xavi.

En el seu primer any com a futbolista habitual del primer equip, el curs 1998/99, Xavi va jugar un total de 26 partits comptant la lliga, la copa, la supercopa i la Champions. Són els mateixos partits que ja ha disputat Gavi. Xavi es rendeix al talent del dorsal 30: “És una bèstia competitiva. La pressió alta que fa postpèrdua és brutal. És un talent. Amb disset anys el seu rendiment és espectacular. És una meravella entrenar-lo”. També va parlar de Dembélé. El francès no va jugar contra l’Atlético però podria tenir minuts a Cornellà. Xavi manté el discurs: “Ja sabeu que tenia la idea de fer-lo jugar l’altre dia però l’expulsió del Dani ho va canviar tot. Considero que aquest és un tema tancat. És un jugador de l’equip i decidiré jo quan juga o no.”

Xavi donarà la llista de convocats avui al matí. Eric serà la principal novetat, mentre que a Memphis se l’espera per al dia del Nàpols. Qui no hi serà ni avui ni dijous és Alves: “És un futbolista importantíssim per a nosaltres i el trobarem a faltar aquests partits perquè ens està donant molt en atac. Ara es perdrà quatre partits entre la sanció i l’Europa League i el trobarem a faltar”, lamentava Xavi. La baixa d’Alves també genera certs dubtes sobre qui executarà les accions a pilota aturada. El càsting de candidats està obert: “Avui hem treballat les faltes. A Messi també li va caldre entrenament. Ell amb 21 anys no xutava faltes i amb els anys ha acabat sent un especialista fins a convertir-se en el millor xutador dels últims deu anys. Ara no tenim un especialista així, però tenim jugadors amb bon peu com Alves o Memphis. També hi ha jugadors com Pedri, Frenkie... El tema dels penals ja és una altra cosa. Aquí sí que tenim especialistes com Memphis i Auba. Busi i Piqué també són bons xutadors.” A Piqué, marcar de penal a Cornellà segur que és una idea que el sedueix.

SOBRE GAVI

“És una bèstia competitiva. És un talent i és una meravella entrenar-lo”

LA BAIXA D’ALVES

“És un jugador importantíssim i el trobarem a faltar; ens aporta moltes coses”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)