Barça

L’estímul del derbi

El Barça, que no ha perdut mai a Cornellà en la lliga, aspira a fer bona l’estadística, consolidar-se en zona Champions i retallar dos punts més a un Real Madrid que va empatar a Vila-real

L’Espanyol arriba al derbi amb pitjors sensacions perquè no ha guanyat el 2022 i s’aferra a RDT per mirar de donar la sorpresa

El Barça ha visitat l’RCDE Stadium en tretze ocasions i mai hi ha perdut en partit de lliga. Xavi Hernández s’abraça a l’estadística en el que serà el seu primer derbi a Cornellà com a entrenador del Barça (21 h, Movistar LaLiga). El de Terrassa, satisfet per les prestacions del seu equip en l’últim partit contra l’Atlético de Madrid, confia poder sumar la tercera victòria seguida en el campionat i retallar dos punts més al Real Madrid –va empatar ahir a Vila-real (0-0)–, just abans d’una setmana clau a Europa. El Barça-Nàpols de dijous en l’Europa League marca l’agenda blaugrana d’aquest mes de febrer.

Precisament en un partit d’Europa League Adama Traoré va enfrontar-se per última vegada a l’Espanyol. Aquell Wolverhampton d’Adama va eliminar els blanc-i-blaus d’Europa la temporada 2019/20. El de l’Hospitalet de Llobregat ja sap què és marcar a l’RCDE Stadium. Ho va fer en aquella eliminatòria. Ara hi torna amb la samarreta blaugrana. Serà el seu segon partit des del seu retorn a Barcelona. Adama, que no es va entrenar amb el grup l’altre dia per uns problemes estomacals, és un dels futbolistes que millors sensacions va deixar contra l’equip del Cholo Simeone i repetirà com a titular, acompanyant Ferran Torres i Gavi en atac. Sembla que Xavi podria repetir el pla i deixar per a la segona meitat Aubameyang i potser Dembélé. Qui segur que no hi serà és Memphis. El neerlandès, com va explicar ahir Xavi, no està disponible per al partit d’aquesta nit, però sí que podria estar a punt per a l’eliminatòria contra el Nàpols. Tampoc jugarà el derbi Dani Alves. El brasiler es perdrà els dos pròxims partits de lliga per sanció i no està inscrit en l’Europa League, cosa que obligarà Xavi a triar entre Dest i Mingueza. La notícia positiva és l’alta mèdica del central Eric Garcia, que la rebrà avui i entrarà en la llista. Eric estava absent des del 8 de gener, per culpa d’una lesió al bíceps femoral.

També té baixes Vicente Moreno. I com el seu homòleg, problemes al lateral dret, perquè Òscar Gil es perdrà el derbi per acumulació de targetes. Tampoc estan disponibles David López, amb molèsties, i Calero. La baixa d’Òscar Gil situarà Aleix Vidal al lateral i aquesta és una via a explorar per a Xavi, perquè el de Puigpelat ofereix grans prestacions en atac però pateix en el replegament. Gavi és el candidat número u en aquell extrem, però tampoc seria descartable una titularitat de Dembélé per tal d’esprémer aquella banda.

Raúl de Tomás, l’home gol d’aquest Espanyol, tornarà a ser la gran arma ofensiva de l’equip de Vicente Moreno. El madrileny va estavellar dues pilotes al pal en el derbi del 20 de novembre al Camp Nou i té una espina clavada com va admetre a mitjans de setmana. També l’Espanyol té una espina clavada perquè només ha guanyat al seu estadi contra el Barça una vegada i en la copa. Va ser el 2018 amb aquell gol de Melendo.

Els blanc-i-blaus arriben a la cita en crisi perquè encara no han guanyat cap partit en aquest 2022. L’última victòria va ser el 31 de desembre a Mestalla (1-2). I dels últims dotze punts possibles només n’ha sumat un. Millor situació viu el Barça, enfortit moralment després de trepitjar per fi llocs de zona Champions. La victòria per 4-2 contra l’Atlético i l’aire fresc dels nous fitxatges ha reactivat les esperances d’una plantilla que aquesta setmana va fer un àpat de germanor en clau de conjura. El derbi i el partit contra el Nàpols han de servir per consolidar sensacions, com explicava ahir Xavi en roda de premsa. Amb Xavi, el Barça només ha perdut un partit en la lliga. Va ser contra el Betis, el rival que els blaugrana tenen just per sobre en la classificació, un Betis de Pellegrini que avui visita el Ciutat de València.

Les zero victòries de l’Espanyol el 2022 contrasten amb els set partits de lliga que fa que el Barça no perd. Els blaugrana han sumat 21 punts dels últims 30 i aquesta és la millor ratxa del curs.

A l’Espanyol no ha agradat que el canari Alejandro Hernández Hernández hagi estat designat per dirigir aquest derbi. Amb ell damunt la gespa, el conjunt blanc-i-blau no ha guanyat mai.

EL RETORN D’ERIC

Absent des del 8 de gener per lesió, Eric Garcia tornarà avui a una convocatòria

BAIXES DESTACADES

Al marge de la baixa d’Òscar Gil, Moreno tindrà l’absència de David López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)