Barça

100 dies que són 100 anys

Balanç. Xavi reconeix que els seus primers cent dies a la banqueta del Barça han estat esgotadors per la situació que viuen l’equip i el club, però està convençut que estan creixent

La banqueta del Camp Nou desgasta. I molt. I si no que ho diguin a Guardiola, que es va buidar, a Luis Enrique, Valverde o Koeman, per posar els exemples més recents. En alguns se’ls nota, fins i tot físicament, per no parlar del desgast mental. A Xavi, a més a més, li ha tocat agafar l’equip en un dels moments més convulsos de l’entitat, i això agreuja el problema. No va amagar que aquests primers 100 dies que fa que dirigeix el primer equip han estat esgotadors. “Sembla que hagin estat cent anys, ja que han passat situacions inesperades, covid, mercat d’hivern... Ja sabeu que soc molt culer i intento que el Barça torni a ser al lloc que es mereix, però hi ha feina. No és el millor moment del club, tampoc en l’àmbit econòmic, però crec que això també et fa créixer com a persona. Hem de continuar sent positius, amb tota la humilitat, però estem creixent.”

I és que la realitat diu que avui al Barça li toca debutar en l’Europa League, la classe baixa europea, on el Barça no hi era des de feia molts anys. “Em fa molta ràbia escoltar la música de la Champions i no ser-hi”, reconeixia. Malgrat tot, Xavi està “molt motivat” i creu que guanyar l’Europa League és un bon camí per accedir a la pròxima edició de la Champions. I adverteix de l’eliminatòria contra el Nàpols, que ell considera “de Champions”. El Barça arriba al partit després d’empatar en el derbi, en què es va fer un pas enrere i alguns jugadors van quedar assenyalats, com Eric Garcia i Busquets. Xavi entén que les crítiques els poden reforçar. “A mi em van ajudar a créixer. I en el Barça la crítica és normal.” Això sí, lamenta que a Eric la lesió li arribés quan estava en el seu pic de forma. En va sortir reforçat Luuk de Jong: “Està tenint més protagonisme del que pensava, però veient-lo entrenar-se, no em sorprèn; ens està ajudant i ens ajudarà”, va dir Xavi, que va tornar a lamentar no haver pogut inscriure Alves.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)