Barça

Col·laboració blaugrana en la lluita contra la LGTBIfòbia en l’esport

Coincidint amb el Dia Internacional de la Lluita contra la LGTBIfòbia en l’esport, que es fa demà, el Barça ha signat un conveni de col·laboració amb Panteres Grogues, una associació multiesportiva LGTBIQ+, per lluitar contra l’homofòbia i la discriminació per raons d’orientació sexual en l’esport i en la societat, tal com recull la recent modificació estatutària del club.

El conveni inclou unes bases de cooperació entre les dues entitats. El Barça centra el seu interès en la formació i assessorament relatiu a la diversitat de gènere, identitat i orientació sexual, així com la lluita contra la LGTBI-fòbia en l’esport.

Panteres Grogues és el primer club esportiu LGTBIQ+ sense ànim de lucre de l’estat espanyol, i es va originar el 1994 amb l’objectiu de donar a conèixer a la societat un model de pràctica de lleure, en especial l’esport no discriminatori. Té 1.200 socis i sòcies repartits en29 seccions esportives, de benestar i culturals, amb una gestió basada en el voluntariat. També fa tasques de formació i assessorament a clubs, associacions, administracions i universitats sobre l’especificitat de l’homofòbia en el món de l’esport.

El conveni l’han firmat la vicepresidenta institucional del Barça, Elena Fort, i el president de Panteres Grogues, Joan Miró. “Aquest conveni ens ajudarà a aconseguir els objectius que ens vam marcar amb la recent modificació estatutària de l’article 4t de l’Àmbit Funcional, entre aquests, promoure la igualtat de gènere i la no discriminació per raons d’orientació sexual i lluitar per l’erradicació de totes les actituds masclistes, homòfobes i racistes en l’àmbit social i de l’esport”, ha explicat Elena Fort. “er les persones que pertanyem al col·lectiu LGBTIQ+ és molt important la vinculació d’entitats tan significatives com el FC Barcelona en la nostra lluita contra l’LGTBI-fòbia en general, i concretament a l’esport”, ha dit Joan Miró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)