Barça

El retorn del fill pròdig

Ferran visitarà demà per primer cop Mestalla com a blaugrana, una gespa que no trepitja des del juliol del 2020

Després de fallar infinitat d’oportunitats contra el Nàpols, ara busca la redempció i el seu primer gol en la lliga amb el Barça en territori conegut

El Barça visita demà Mestalla (16.15 h). Torn per a la lliga. Abans de viatjar a Nàpols, espera primer el València de Bordalás. Partit especial per a Ferran Torres. L’ex del City tornarà a casa gairebé dos anys després. Ferran tornarà a Mestalla amb la samarreta del Barça per primer cop des que el juliol del 2020, amb només 20 anys, va deixar la capital del Túria després de tres temporades en el primer equip per fitxar pel City de Guardiola per 25 milions d’euros més 5 en variables. Molt ha plogut des d’aquell 16 de juliol del 2020. Aquell dia va jugar el seu últim partit en aquest estadi. Va ser contra l’Espanyol (1-0), només tres dies abans que jugués el seu últim partit amb el València contra el Sevilla al Pizjuán. Ara, 660 dies després, Ferran tornarà a trepitjar la gespa de Mestalla, amb la incògnita de veure quina serà la rebuda de l’afició valencianista, que aquest mateix any ja va xiular Lee Kang-in en el seu retorn a València amb la samarreta del Mallorca.

Mestalla podria ser l’escenari del seu primer gol en la lliga amb la samarreta blaugrana. Fins ara Ferran ha marcat en la copa, a San Mamés, i seu va ser dijous el primer gol de la història del Barça en l’Europa League, però encara no ha marcat en la lliga després de tres partits. No ho va fer ni contra l’Alavés a Mendizorrotza –va donar l’assistència a Frenkie en l’únic gol del Barça–, ni al Camp Nou contra l’Atlético, ni en el derbi a Cornellà.

L’últim gol de Ferran a Mestalla cal anar a buscar-lo al 10 de març del 2020, just abans de l’esclat de la pandèmia, en un partit de Champions contra l’Atalanta (3-4). Ara el seu objectiu és estrenar-se per fi en la lliga amb el Barça. Un gol a Mestalla serviria com a redempció personal després de l’espina que li va quedar clavada contra el Nàpols. Seu va ser l’únic gol del Barça contra el conjunt de Luciano Spalletti, però Ferran és perfectament conscient que no va ser la seva millor nit. El seu tuit després del partit és molt revelador: “Això no acaba aquí. L’esforç sempre acaba donant resultats.” Igual de significatiu va ser el tuit corporatiu del Barça: “Ningú dubta de Ferran.” També Jordi Cruyff i Carles Puyol van sortir al rescat. “Ferran Torres ens donarà moltes alegries”, pronostica l’excapità. El club va voler protegir un Ferran que va acabar el partit amb llàgrimes als ulls i emprenyat amb la seva actuació.

Quan marques l’únic gol del teu equip, però es produeix una allau de reaccions per defensar la teva figura, és un clar indicador que no va ser una bona nit. Ferran va rematar set vegades contra la porteria de Meret i només el gol de penal va anar entre els tres pals. La resta de rematades, totes van anar molt desviades. Especialment dolorosa va ser l’oportunitat malbaratada en el minut 28 després d’una pilota cedida per Aubamenyang, perquè en l’acció següent va ser el Nàpols qui va marcar. En els últims minuts del partit va tenir dues oportunitats, molt clares, que també va fallar. Pròxim objectiu: la porteria del georgià Giorgi Mamardaixvili.

MESTALLA L’ESPERA

660
dies
farà demà de l’últim partit de Ferran a Mestalla amb la samarreta del València contra l’Espanyol.

L’ÚLTIMA DIANA

El seu últim gol al feu valencianista va ser contra l’Atalanta, abans de la pandèmia

RETROBAMENT

Fa uns mesos, Lee Kang-in va ser xiulat. Ferran voldria menys tensió en la rebuda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)