Barça

Consolidar la plaça europea

El Barça necessita una victòria a Mestalla per mantenir-se en el quart lloc després dels triomfs de Vila-real i Atlético

No

hi és Piqué però Xavi recupera Araujo

Després de l’empat contra el Nàpols al Camp Nou en l’estrena en l’Europa League, el Barça torna a la lliga avui contra el València a Mestalla. Un altre partit exigent que obligarà els blaugrana a mostrar la seva millor versió si volen tornar cap a casa amb els tres punts al sarró. No n’hi haurà prou desplegant un bon joc per molt que aquest sigui el primer pas per tenir possibilitats de sortir victoriós del partit. En aquest punt de la temporada i tenint en compte tot el que s’està jugant el Barça no es pot viure de les sensacions. Per molt bones que aquestes siguin.

Ho reconeixia Xavi després del duel contra el Nàpols. El Barça va ser molt millor que el seu rival, va tenir moltes més ocasions, va dominar per complet, però la realitat és que tots dos equips van fer un gol i que tot es decidirà a San Paolo, un fet que dona cert avantatge al conjunt napolità. El Barça avui haurà de jugar bé contra el València però sobretot haurà d’incrementar la seva efectivitat davant de porteria. El domini que l’equip té en els partits s’ha de traduir en gols, que és el que fa la diferència.

Són massa partits d’aquesta temporada en què la falta de punteria ha condemnat l’equip. Tant en la lliga com en la Champions. De fet, amb només un gol contra el Benfica al Camp Nou, el Barça no hauria quedat eliminat de la màxima competició europea en la primera fase. L’equip necessita la victòria per consolidar la quarta plaça en la classificació, que dona accés a la propera edició de la Champions. Després de les victòries del Vila-real i l’Atlético, l’equip n’ha quedat fora.

Bona part de la responsabilitat golejadora de l’equip recaurà en Ferran Torres, que torna a Mestalla per primer cop des del juliol del 2020, quan va jugar el seu últim partit amb la samarreta valencianista. L’atacant es vol estrenar en la lliga després d’haver-ho fet en la copa contra l’Athletic i dijous en l’Europa League contra el Nàpols, un partit, però, que li va deixar un mal regust per les múltiples ocasions fallades. De fet, va acabar el duel entre llàgrimes i consolat per alguns companys.

Ferran Torres voldria redimir-se en la lliga i quin millor escenari que Mestalla. Però no només dependrà d’ell. Pe guanyar a València caldrà que tot l’equip estigui a l’altura. Xavi té baixes en defensa –Alves i Piqué– però recupera Araujo, que no va jugar contra el Nàpols. L’uruguaià farà parella amb Eric Garcia a l’eix mentre que en els laterals jugaran Alba i a la dreta tant ho pot fer Dest com Mingueza. Al mig del camp, la plaça de Busquets està assegurada després que descansés en l’Europa League, mentre que en un dels interiors podria haver-hi algun canvi. Pedri sembla intocable però en l’altre tant podria jugar Nico com Frenkie de Jong o Gavi si no actua d’extrem per l’esquerra.

Perquè al davant, el ventall de possibilitats per a Xavi és enorme. Hi ha molts noms per a només tres places. Si manté el que ha fet en els últims partits, Adama ocuparà la banda dreta, encara que allà també hi podria jugar Dembélé. L’eix seria per a Ferran Torres sempre que Xavi decidís que a la banda esquerra jugui Gavi o bé Dembélé o el mateix Ferran si aposta perquè Aubameyang es mantingui a l’onze inicial com a referència en atac. El que dèiem, les opcions són infinites. Luuk de Jong, protagonista en els últims partits, es quedaria com a revulsiu per si l’equip el necessita.

El València no ho pensa posar gens fàcil. No és el mateix de la primera volta, com es va encarregar de recordar ahir el seu entrenador, Pepe Bordalás. El conjunt de Mestalla vol guanyar per mantenir-se en la lluita per entrar en les places europees. Com el Barça, també s’ha reforçat bé en aquest mercat d’hivern –Bryan Gil i l’exblaugrana Ilaix Moriba– i jugarà amb el factor ambiental a favor. Malgrat que l’ambient a Mestalla en els duels contra el Barça sempre ha estat molt hostil, els blaugrana tenen un bon bagatge a València en els últims anys. Han puntuat en 13 dels seus últims 14 partits com a visitant contra el València en la lliga, amb un total de sis victòries i set empats. L’única derrota a Mestalla durant aquest tram va ser el gener del 2020, quan els culers van perdre per 2-0 encara amb Quique Setién a la banqueta barcelonista.

REPTE

El Barça necessita consolidar el bon joc i millorar l’efectivitat davant de porta

FERRAN TORRES

Torna a Mestalla i per a ell serà un duel especial; vol estrenar-se en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)