Barça

Un títol i més en joc

El Barça està obligat a vèncer el Nàpols per continuar viu en l’Europa League, la competició en què hi ha dipositades moltes esperances per no acabar l’any en blanc i que és la porta d’entrada a la Champions

Un altre partit a vida o mort per al FC Barcelona. Una nova final en què el conjunt blaugrana no pot fallar. Hi ha en joc continuar vius en una competició. I no s’ha d’oblidar que l’Europa League és la principal taula de salvació de l’equip aquesta temporada, i que quedar-ne fora seria un daltabaix de dimensions considerables. A més, és una porta d’entrada a la propera Champions si el Barça aconsegueix ser-ne proclamat campió. Ningú pensa ara mateix que el Barça pugui quedar eliminat de la competició. El cop que suposaria per al club seria enorme. Sense poder dir que els ànims estan pels núvols, sí que es pot afirmar que l’aire que es respira en el barcelonisme és un altre després dels últims resultats i les sensacions que transmet l’equip.

Tot això se’n pot anar en orris si el Barça avui queda fora d’Europa. Un escenari que ningú vol preveure. Ara bé, també és cert que l’equip és conscient que els espera un duel complicat i que hauran de donar la seva millor versió per poder classificar-se per als vuitens de final. L’empat a un al Camp Nou ho ha deixat tot obert, i el fet que els gols a fora de casa ja no valguin doble, encara més. El Barça és perfectament capaç de guanyar a l’estadi Diego Armando Maradona, però caldrà que sigui efectiu en atac i consistent en defensa.

Precisament, el que va faltar en el duel d’anada a Barcelona va ser l’efectivitat de cara a porteria. El Barça va disposar de molt bones ocasions, però només va poder marcar des dels onze metres. La imatge del partit va ser la de Ferran Torres plorant al final, abatut per la falta d’encert de cara a porteria. Aquell dia va xutar set cops a porteria i només una entre els tres pals, el penal. Avui a Nàpols, els atacants blaugrana hauran d’estar més encertats, i és una magnífica notícia que en l’últim partit de lliga poguessin golejar el València i que Aubameyang fes un trio de gols. El gabonès, possiblement, repetirà com a punta de llança del joc ofensiu del Barça, i en una banda podria tornar Adama, suplent a Mestalla, i a l’altra, Ferran Torres. Xavi, però, té diverses opcions, perquè Dembélé no va estar malament contra el València.

Al mig del camp, les alternatives també són diverses. Busquets i Pedri tenen el lloc garantit perquè arriben més descansats, i a l’altra plaça, a l’interior, poden jugar Frenkie de Jong, Nico o Gavi, si no ho fa de fals extrem per l’esquerre. A la defensa, s’hi mantindrà Dest al lateral dret, on està tenint bones actuacions que li han merescut els elogis de Xavi Hernández, i Piqué, absent a Mestalla, tornarà al centre de la defensa fent parella amb Araujo. A l’esquerra, l’inamovible Jordi Alba, convertit en el defensa més assistent de la lliga.

El Nàpols de Spalletti, per la seva banda, intentarà ser efectiu com a Barcelona i aprofitar la força que els donarà la seva afició –s’espera una molt bona entrada després de la fi de les restriccions– i millorar el joc que van fer en la segona meitat al Camp Nou. Tenen algunes baixes importants però confien en la fortalesa d’Oshimen en atac i en la clarividència de Fabian al mig per fer mal als blaugrana.

CLAU

El Barça ha de ser molt més efectiu en atac si vol tornar de Nàpols classificat

NÀPOLS

L’estadi Diego Armando Maradona presentarà un ple gairebé absolut
Nàpols- Barça
21 h
D. Zagreb- Sevilla
18:45 h
R. Sociedad-Leipzig
18:45 h
G. Rangers- B.Dortmund
21 h
Olimpiacòs- Atalanta
18:45 h
Laxio- Porto
18:45 h
Betis- Zenit
21 h
Braga- Xèrif
21 h
*Els guanyadors d’aquestes eliminatòries accediran als vuitens de final, on esperen els primers de grup.

Spalletti: “No hi ha favorit”

El tècnic del Nàpols, Luciano Spalletti, estava un punt filosòfic en la roda de premsa prèvia al duel contra el Barça. “El que lluita pot perdre però el que no lluita ja ha perdut”, va dir per exemplificar que el seu equip ho donarà tot per classificar-se per als vuitens de l’Europa League. “Serem soldats d’un videojoc. O vas allà i guanyes la guerra o els altres et disparen i et trenques.” Per Spalletti, el duel serà igualat. “No hi ha un favorit, i tots dos equips intentarem evitar la pròrroga”, va dir. L’entrenador italià va tenir paraules d’elogi cap al Barça. “És un dels equips més forts del món. Troba a faltar Messi però continua sent fort.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)