Barça

En plena progressió

El Barça, envalentit per les versions convincents de l’equip tant a València com a Nàpols, busca encadenar tres victòries per primera vegada en tota la temporada

Arriba al Camp Nou (21h) l’Athletic, que el va eliminar en la copa

Amb el vent a favor. Els cops d’autoritat marcats a Mestalla (1-4) i al Diego Armando Maradona de Nàpols (2-4) han fet guanyar autoestima i empenta al Barça. No hi ha res fet, però l’equip va mostrant símptomes de creixement, amb els mecanismes de Xavi Hernández cada cop més ben assimilats i amb el potencial ofensiu que li estan donant les incorporacions del mercat d’hivern. Classificat per als vuitens de final de l’Europa League, ara el repte és anar consolidant en la lliga la zona d’accés a la Champions. Avui ha de fer un pas més, en la visita de l’Athletic Club al Camp Nou (21 h). Un equip que sol sortir frustrat de l’estadi, on acumula 19 visites sense endur-se els tres punts, des d’un 1-2 el novembre del 2001, amb Rexach i Heynckes a les banquetes.

Que a punt de tancar el febrer el Barça no hagi encadenat encara tres victòries és un senyal de la irregularitat dels blaugrana. Avui té una bona oportunitat, que faria bé de no desaprofitar. No és moment per frenar. Teòricament, el calendari immediat ajuda els blaugrana, no només perquè no tornaran a jugar fins diumenge que ve, al camp de l’Elx, sinó sobretot perquè l’Athletic Club arriba al Camp Nou tres dies abans d’afrontar una cita clau. Els de Marcelino es jugaran dimecres l’accés a la final de la copa, en una eliminatòria molt oberta contra el València després de l’1-1 en l’anada. És probable, per tant, que el tècnic asturià faci rotacions avui. “No m’he plantejat anar-hi amb el juvenil. Uns jugaran més minuts i d’altres, menys, però afrontem el primer partit com el més important”, assegurava el tècnic, que recupera Nico Williams, un dels protagonistes del triomf contra el Barça en la copa.

Aquell 3-2 a San Mamés, però, enxampava el Barça sense els recursos que ha anat afegint. Aubameyang torna al Camp Nou després d’haver estat protagonista a Mestalla –amb un hat-trick perquè l’àrbitre li va comptar també el del xut de Pedri que va desviar– i d’haver marcat també a Nàpols. Xavi, que dijous va alinear el trident que fa uns mesos competia a la Premier, té diverses combinacions per fer, no només al davant. Ha augmentat la competitivitat i ha crescut el Barça, que vol fer un altre pas convincent.

DES DEL 2001

L’Athletic no ha guanyat en cap de les 19 últimes visites al Camp Nou en la lliga

CONDICIONAT

L’equip de Marcelino es juga dimecres a Mestalla l’accés a la final de copa

Marcelino: “Estan en el seu millor moment”

X.M.

Marcelino García Toral elogia el creixement del Barça: “Estan en el seu millor moment. Estan trobant porteria amb facilitat, tenen un alt percentatge d’encert i estan fent autèntics golassos. Això indica que hi ha una progressió en el treball des de l’arribada de Xavi. Aquesta idea la van agafant cada vegada amb més automatismes, i a més han afegit individualitats important”. En aquest sentit, no és el mateix Barça que va ser superat a San Mamés en la copa: “Les individualitats en la copa no eren les mateixes. Amb tots els respectes, no és el mateix jugar contra Abde, Jutglà i un Ferran que acabava d’arribar, que amb Adama en un gran moment de forma i Aubameyang”, va exposar Marcelino.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)