Barça

El protagonista

Pedri González

És pura màgia

Festa absoluta la que es va viure ahir al Camp Nou. El 4-0 contra l’Athletic va fer gaudir com nens petits tota l’afició, i és que el Barça fa setmanes que és recognoscible i, el que és més important, ha trobat una efectivitat golejadora bestial. Per això ahir va brillar gairebé tothom sobre la gespa. Piqué va estar immens al darrere, no donant ni un centímetre en cap a moment a Villalibre tot i defensar a molts metres de la porteria de Ter Stegen. Dest, al lateral esquerre, va tornar a demostrar que viu el seu millor moment amb la samarreta blaugrana. Adama en va tornar a fer de les seves per la banda. Gavi va fer una feina espectacular al mig del camp. Aubameyang va marcar per tercer partit consecutiu. Luuk de Jong també va repetir cita amb el gol. I Memphis va tornar de la lesió culminant la golejada.

Menció a part per a Dembélé, que un dia més va rebre una sonora xiulada de l’afició quan va saltar al camp, però que va acabar ovacionat. Va marcar el 2-0 amb un obús a l’escaire del pal curt i va assistir amb dues centrades mil·limètriques Luuk de Jong i Memphis en el 3-0 i el 4-0, respectivament. Només va jugar 24 minuts, però va ser un escàndol. Si tingués cap... Si no s’hagués lesionat tant... Si volgués renovar...

Ara bé. Si un nom va destacar per sobre de la resta ahir al Camp Nou va ser el de Pedri. El canari va fer una autèntica exhibició des del minut u. I aquesta és una gran notícia. Frenkie de Jong va brillar a Nàpols i Pedri, ahir. Els migcampistes tornen a ser els jugadors més transcendents de l’equip, i això només poden ser bones notícies. Sobretot si juguen com ahir el canari. Va dirigir l’equip de manera brillant, decidint en cada acció quina era la via que calia seguir. El 3-0, en què va driblar tres defenses al mig del camp i després va fer un canvi de joc perfecte per trobar Dembélé, en va ser el millor exemple.

Veient-lo jugar, sembla impossible que tingui 19 anys. De fet, ni el mateix Xavi ni Iniesta s’acostaven una mica al seu nivell a la seva edat. Calma, i confiar que duri i que encara pugui anar a més. Però hi ha estrella per estona al Camp Nou. I una d’aquelles que encenen l’afició, i és que té detalls tan màgics com el túnel trepitjant la pilota amb l’esperó que va fer ahir. “En aquell moment, estava cagat per si la perdia”, va dir el canari a Movistar després del partit. A més, humil. Amb ell, el futur del Barça de Xavi promet, i ell també ho té clar: “Estem treballant bé i el mister ens ajuda molt dins i fora el camp, sobretot els joves. Tenim més calma amb la pilota i busquem sempre la jugada correcta. Jugant com ho fem, els futbolistes a qui ens agrada tenir la pilota com a mi, disfrutem.”

93
intervencions
2
pilotes perdudes
6
recuperacions Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)