Barça

Ben vius en la lluita per Haaland

El Barça, malgrat les dificultats, està treballant per aconseguir el fitxatge de Haaland, i Xavi i Jordi Cruyff van anar dimarts fins a Munic per veure’s amb el jugador

El gran valor blaugrana és el projecte esportiu

És una evidència que Erling Haaland serà un dels actors principals en el mercat de fitxatges de l’estiu que ve. Són diversos els clubs que el pretenen, i n’hi ha tres, especialment, que estarien en la pole position per endur-se el davanter. Són el FC Barcelona, el Real Madrid i el Manchester City. Tant el representant de Haaland, el conegut Mino Raiola, com el pare del futbolista, fa mesos que van mantenint converses amb aquests tres clubs, i d’altres que hagin pogut trucar a les seves portes, perquè l’interès de l’agent no és cap altre que convertir aquest traspàs en una mena de subhasta per treure’n el màxim rendiment econòmic.

I el Barça ha fet un pas molt rellevant per col·locar-se en una bona posició per intentar negociar. Aprofitant que Haaland és a Munic recuperant-se de la seva lesió, Jordi Cruyff, membre de la secretaria tècnica blaugrana, i Xavi Hernández, l’entrenador del primer equip, es van desplaçar dimarts fins a la ciutat bavaresa per parlar directament amb el futbolista. Aquest diari, lamentablement, no ha pogut esbrinar els detalls de la trobada, però sí que ha pogut confirmar que la intenció del FC Barcelona és estar en la lluita pel fitxatge de Haaland fins que el davanter prengui la decisió definitiva sobre quina és la seva destinació preferida.

El moviment del Barça és important. Que el mateix entrenador s’hagi volgut veure amb ell és una clara demostració que és un futbolista que interessa, i molt. En una lluita econòmica, el club blaugrana estaria en inferioritat de condicions malgrat la bona feina que s’està fent des dels despatxos per reconduir els números. Així que el que li queda per oferir és un projecte esportiu ambiciós i de futur. I possiblement per això va viatjar Xavi. El més probable és que li digués que el vol en el Barça perquè sigui el pal de paller d’un projecte amb gent jove com Pedri, Gavi, Nico, Ansu Fati, Ferran Torres, etcètera, i que ell en seria el líder.

Amb la marxa de Ramon Planes, el Barça es va quedar sense secretari tècnic, però ja en aquell moment es va explicar que Xavi Hernández assumiria més funcions dins l’estructura tècnica del club. Durant el mercat d’hivern ja va parlar amb Dani Alves per dir-li que tornés, i també ho va fer amb Ferran Torres i amb Morata quan s’estava negociant pel jugador del Juventus. El tècnic s’està implicant en totes aquestes feines, i això dona seguretat als possibles fitxatges que es puguin fer.

Històricament, el Barça ha aconseguit que jugadors de qualitat es convertissin en estrelles vestint la samarreta blaugrana, i això és el que podria passar amb Haaland si el fitxatge acabés fructificant. El Barça, però, no és l’únic club que està fent aproximacions. Pep Guardiola, per exemple, també ha parlat amb Haaland, i el director esportiu, Txiki Begiristain, ha fet el mateix amb Raiola. El Manchester City sempre ha buscat un nou de referència per completar la seva gran plantilla –l’estiu passat volia Kane–, i Haaland és una opció més que interessant per a ells. I en el cas del City els diners no serien cap problema, com sí que ho poden ser per al Barça. L’altre club en la lluita per aquest jugador és el Real Madrid. Reunir Mbappé i Haaland és el somni de Florentino Pérez, però caldria veure si el jugador vol compartir el lideratge d’un projecte amb una altra estrella de fins i tot més magnitud. I si el PSG finalment perd Mbappé –està intentant que renovi–, no s’ha de descartar que també entri en la subhasta per Haaland, perquè seria una molt bona opció, si no la millor, per reemplaçar-lo. Mino Raiola també va assegurar que un altre club que el volia era el Bayern de Munic, encara que històricament no sigui un club que vulgui entrar en fitxatges d’aquesta magnitud o que es vulgui ficar en subhastes.

Un fitxatge estratègic

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, mai ha amagat que incorporar Haaland és una de les seves prioritats. El considera un fitxatge estratègic perquè és un futbolista indiscutible, jove i que si acaba en el Barça vol dir que no ho farà en cap altre club. Fitxar-lo serviria també per enviar el missatge a la resta de clubs que el Barça ha tornat i que ja pot competir en l’escena internacional amb els altres grans clubs. La qüestió és poder reunir els diners i continuar rebaixant massa salarial per tenir marge per si acaba venint.

Laporta s’ha vist en més d’una ocasió amb Mino Raiola per parlar de Haaland, i la bona relació que els uneix ben segur que pot acabar influint en les negociacions. L’última vegada que es van veure va ser fa dues setmanes a Mònaco i allà, segons informa Deportes Cuatro, ja es van començar a posar xifres sobre la taula. Segons aquesta informació, la proposta del Barça per Haaland seria la següent: 190 milions d’euros per cinc temporades. I es dividirien en 20 milions la primera temporada, 30 el segon any, 40 el tercer, i 50 i 55 milions d’euros els dos últims. Les xifres creixen confiant que la situació econòmica del Barça ja estaria arreglada en els hipotètics últims anys de contracte del davanter. Segons aquesta informació, Mino Raiola voldria que la fórmula pels anys de contracte fos un 3+2, i no pas 5 anys directament.

També s’hauria de parlar amb el Borussia de Dortmund, perquè el futbolista encara hi té contracte, però hi ha una clàusula que li permetria una sortida per 75 milions d’euros. El jugador té clar que l’estiu vinent és el moment oportú per canviar d’aires. Pel que fa a les comissions de l’operació, serien elevades, però Joan Laporta, públicament, ja va explicar que si li toca pagar-ne, ho explicaria amb detalls als socis i que no se n’amagaria.

Un golejador contrastat

Haaland va eclosionar el 2019. Ara té només 21 anys però ja és un golejador contrastat i els grans clubs europeus el persegueixen. Aquesta temporada ja ha marcat 23 gols en 20 partits jugats i ha donat sis assistències. En la passada va fer 41 gols en 41 partits, i en la que es va donar a conèixer va firmar 44 gols en 40 partits. Unes xifres que certifiquen que és un grandíssim golejador i que està mantenint una molt bona regularitat. I només té 21 anys, així que seria una aposta de present i també de futur.

Aquesta temporada, però, li està tocant viure la pitjor cara del futbol, amb les lesions. N’ha tingut quatre, que li han fet perdre 16 partits, i ara mateix s’està recuperant de l’última a Munic.

El que és molt clar és que Haaland és un fitxatge que faria fer un salt endavant al Barça d’una manera contundent. L’equip necessita gol, i ell en té de sobres. La visita de Xavi i Jordi Cruyff ha estat un missatge molt clar per al jugador. El volen i estan disposats a negociar a fons per ell. El Barça està ben viu en la lluita per Haaland. I això és una magnífica notícia perquè significa que el club s’està recuperant econòmicament, un pas important per ser competitius esportivament. Ara l’equip ha de fer els deures i entrar en la Champions per no comprometre la negociació.

23

gols

en 20 partits, ha fet

RIVALS

El Barça haurà de lluitar amb el City, el Madrid, el PSG i el Bayern pel futbolista

PROPOSTA

El club blaugrana li hauria ofert fins a 190 milions d’euros per cinc temporades

GOLEJADOR

Aquesta temporada ha marcat 23 gols en 20 partits i ha fet sis assistències

LESIONAT

És a Munic, on es recupera d’una lesió; en total s’ha perdut setze partits enguany
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)