Barça

El protagonista

Adama Traoré

Principal argument

Des de la banda dreta va passar per sobre, una i altra vegada, del seu marcador, Patrick van Aanholt. Va intentar set driblatges i li van sortir tots set

Adama Traoré és una de les sensacions en aquesta segona meitat de temporada en el Barça. L’atacant, que va arribar cedit amb opció de compra des del Wolverhampton per completar un retorn a Can Barça després d’un periple de sis anys a Anglaterra, en els esmentats Wolves, al Middlesbrough i a l’Aston Villa, està aportant des del dia 1. El seu aterratge, no obstant això, va presentar dubtes, ja que feia molt de temps que jugava a una cosa molt diferent del que hauria de fer de blaugrana. Si bé és cert que es va formar al planter culer, pel qual va passar per totes les categories, ja que va ser-hi des d’edat benjamí, en futbolista professional s’hi va convertir en la Championship i en la Premier League, en equips on les transicions vertiginoses eren pràcticament una religió, i que li dibuixaven sovint en els partits situacions a camp obert, amb espais per córrer i conduir, un context distint al que tindria aquí. El jugador, però, va esvair els dubtes en la seva primera aparició contra l’Atlético (4-2) i en els deu primers minuts que va disputar ja va deixar clar que seguia amb el llibret del Barça interioritzat i que sabria, sobradament, com jugar per tenir impacte en el conjunt orientat per Xavi.

I ahir, contra el Galatasaray, va continuar demostrant això mateix, sent, segurament, el millor sobre la gespa del Camp Nou. Fent honor al seu sobrenom de ‘la Fletxa de l’Hospitalet’, es va fer un tip de percudir i de foradar la seva banda, la dreta, i va passar per sobre, una i altra vegada, del seu marcador, Patrick van Aanholt. En una nit en què l’equip col·lectivament no va funcionar amb la pilota, va trobar en Adama una via d’escapament, el principal argument per fer mal a l’endreçada i poblada defensa del conjunt turc. L’extrem, ben obert, rebia sempre en situació d’un contra un, i va encarar una i altra vegada, sempre amb èxit. Els números parlen per si sols; va intentar 7 driblatges i li van sortir tots 7, això sense comptar les vegades que va marxar per cames, aprofitant la potència que el caracteritza.

A la seva actuació, però, li va faltar un punt de precisió en l’últim toc, ja que no va acabar d’afinar en la centrada perquè va trobar situacions per ficar-ne moltíssimes i només tres van ser bones. També li va mancar encert en la rematada, va tenir-ne una amb l’esquerra, després d’una bona jugada individual que se’n va anar a fora. El seu partit va acabar en el minut 80, quan Xavi va decidir substituir-lo per Luuk de Jong. Un canvi que va sorprendre, ja que Adama hauria pogut ser molt útil per servir pilotes a l’ariet neerlandès.

44
intervencions
3
centrades bones
8
centrades dolentes
3
recuperacions Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)