Barça

Plans trastocats

Amb l’empat sense gols al Camp Nou contra el Galatasaray, Xavi es veurà obligat a fer menys rotacions de les previstes inicialment en els tres pròxims partits

El gran objectiu del FC Barcelona per a aquesta temporada és quedar entre els quatre primers de la lliga i assegurar-se una plaça per a la pròxima edició de la Champions. Ho és per motius esportius, perquè el club blaugrana no es pot permetre quedar fora de la màxima competició continental, i també econòmics, ja que podria tenir una afectació de prop de 100 milions d’euros o fins i tot més. Guanyar l’Europa League també dona accés a la Champions però en una competició amb eliminatòries pel mig mai et pots confiar. El club i l’equip, i Xavi el primer, volen guanyar aquesta competició, però sempre tenint present que la prioritat és la lliga.

Per aquest motiu, el tècnic va fer tants canvis en l’onze per rebre el Galatasaray al Camp Nou. Van ser sis respecte del partit contra l’Elx i va deixar fora de l’onze jugadors importants per a ell com ara Piqué, Busquets, Dembélé o Aubameyang. Gavi estava sancionat i no podia jugar. Xavi els va reservar perquè els volia com més frescos millor per al partit de diumenge contra l’Osasuna al Camp Nou, on no es pot fallar. El tècnic confiava que si aconseguia un bon resultat contra l’equip turc en el partit d’anada podria fer alguna rotació en la tornada i així tenir tots els teòrics titulars en perfectes condicions per afrontar el clàssic del dia 20 al Santiago Bernabéu.

Però l’empat sense gols al Camp Nou ha trastocat els plans de Xavi, que no podrà fer rotacions en el partit a Turquia perquè l’equip està obligat a guanyar per classificar-se per als quarts de final de l’Europa League. Tres dies abans d’un clàssic, el Barça tindrà una final. Xavi hauria volgut que algun dels intocables, com ara Piqué o Busquets, poguessin descansar per arribar en plenitud contra el Real Madrid. Ara mateix, en la gestió dels minuts, la millor opció per fer algun petit retoc en l’equip és aquest diumenge contra l’Osasuna perquè, a priori, és el partit més fàcil dels tres i juguen al Camp Nou.

Per línies, Alves segur que torna al lateral dret perquè dijous no podrà jugar contra el Galatasaray i en l’eix és molt possible que Xavi doni descans a Araujo perquè està advertit i, si veu una targeta groga, no podrà ser al Bernabéu. Piqué podria formar tàndem amb Eric Garcia o amb Lenglet. Difícilment Xavi farà sortir Eric amb el francès d’inici. Al lateral, caldrà veure si fa jugar Alba tots tres partits o si aposta per Mingueza o Dest canviat de banda contra l’Osasuna. És una opció si vol que Alba no arribi al clàssic jugant-ho tot.

Al centre del camp, Busquets és imprescindible. Va descansar en l’Europa League però Xavi va haver de recórrer a ell perquè Frenkie de Jong no es va trobar gaire còmode en la posició i Araujo tenia dificultats per sortir amb la pilota jugada des del darrere pel marcatge que feien a Eric i a l’holandès. Xavi hauria volgut que tingués més descans, però segurament haurà d’utilitzar-lo en els tres pròxims partits. No acabava de veure Nico en aquesta posició.

També haurà de veure com gestiona els minuts de Pedri, encara que en la posició d’interior té més alternatives. A la davantera, sí que té diverses alternatives, però Aubameyang i Ferran Torres són els que s’han guanyat la condició de titulars, sent l’altra plaça una lluita entre Adama i Dembélé quan només juga amb un extrem ben obert.

NECESSITAT

El Barça té una final a Turquia tres dies abans del clàssic al Bernabéu

ARAUJO

L’uruguaià està advertit i té molts números de descansar contra l’Osasuna

L’ATAC

És la línia on té més alternatives i depèn també de si juga amb un o dos extrems

El Genuine es presenta diumenge

L’equip Fundació Barça Genuine, format per persones amb diversitat funcional, es presentarà a l’afició durant el descans del partit que diumenge disputarà el FC Barcelona contra l’Osasuna. Les jugadores i jugadors del Fundació Barça Genuine saltaran a la gespa per saludar els aficionats barcelonistes. Els acompanyaran els membres del cos tècnic, que lidera Sergi Mascarell, i aprofitaran la seva aparició al terreny de joc per escenificar el haka de LaLiga Genuine. El Barça Genuine debuta el mes d’abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)